Mii de oameni au protestat în Piaţa Constituţiei din Capitală, în ziua moţiunii de cenzură

Mii de oameni au protestat în Piaţa Constituţiei din Capitală, în ziua moţiunii de cenzură
Foto: evz.ro

Mitingul de amploare programat să aibă loc miercuri în Piaţa Constituţiei a început la ora 12:00, aşa cum era stabilit. Până la ora 18:00, oamenii adunaţi în faţa Palatului Parlamentului şi-au strigat nemulţumirile legate de măsurile Cabinetului condus de Emil Boc, respectiv faţă de decizia premierului de a-şi angaja răspunderea pe noul Cod al Muncii. Liderii sindicali anunţau că la protest vor lua parte circa 50.000 de oameni, însă, în Piaţa Constituţiei s-au aflat între 8.000 şi 10.000 de protestatari.

Unii protestatari din ţară au plecat spre Bucureşti încă de marţi seară. Autocarele şi microbuzele care i-au adus pe sindicalişti au intrat în Capitală în jurul orei 9:00, pe autostrada A1 şi A2, DN1, DN2, DN6 şi Şoseaua Chitila. În faţa Parlamentului, manifestanţii sunt escortaţi de jandarmi şi poliţişti.

Mitingul a fost restricţionat între Bd.Unirii, de la intersecţia cu Bd. Regina Maria până la Piaţa Constituţiei şi Bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite.

Vezi textul moţiunii şi nemulţumirile Opoziţiei

Liderii sinciali i-au chemat pe toţi cetăţenii români pentru a protesta faţă de modificările aduse de Guvern la Codul Muncii şi asumate prin angajarea răspunderii. Se doreşte ca protestele să fie un sprijin în încercarea parlamentarilor din Opoziţie de a demite Guvernul, prin moţiunea de cenzură intitulată „Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentare”.

Miting în faţa Parlamentului

Liderii sindicali au avertizat că, dacă în urma mitingului nu li se vor rezolva cererile, vor declanşa o grevă generală.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că mainifestanţii pregătesc o surpriză în ceea ce priveşte pietrele despre care vorbea în urmă cu câteva săptămîni.

La protest au participat şi copreşedinţii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta.

Boc, în faţa unei noi moţiuni

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
11:57 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Bătălia pentru Ucraina este pentru viitorul Europei. Este esențial să susținem Ucraina, Republica Moldova (VIDEO)
11:50 - Producătorul Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Musk pentru imaginile cu Robotaxi
11:39 - Ilinca Vandici a comentat noua relație a lui Dorian Popa: „Pe tine te-au prins paparazzi sau te-a filmat cineva pe sub masă”
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot