Mihăiță Ursu, demis de la șefia TAROM după un an. Ștefan Etveș: În plin proces de restructurare, TAROM a angajat clientelă politică (VIDEO)

Mihăiță Ursu, demis de la șefia TAROM după un an. Ștefan Etveș: În plin proces de restructurare, TAROM a angajat clientelă politică (VIDEO)
sursa foto: Facebook

TAROM are un nou șef. Directorul general Mihăiță Ursu a fost demis după un an petrecut în această funcție și înlocuit cu Costin Iordache, fost director financiar în cadrul aceleiași companii, informează B1 TV.

Cum s-a ajuns la demiterea lui Mihăiță Ursu din fruntea TAROM

Consiliul de Administrație al TAROM s-a reunit miercuri pentru a prelungi mandatul lui Ursu. Numai că, surpriză!, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Începând de azi, noul director general e Costin Iordache, fostul director financiar.

Pe 1 și 2 ianuarie era clar că Ursu avea mandatul prelungit, mai ales că el chiar luna asta împlinea un an în fruntea companiei.

Numai că o problemă chiar la începutul anului a dat totul peste cap, a explicat Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile noastre”, difuzată pe B1 TV.

Potrivit informațiilor obținute de jurnalist, TAROM trebuia să ofere pasagerilor mâncare la bord, numai că firma cu care a încheiat contractul în acest sens nu a reușit să-și îndeplinească responsabilitățile la timp. Așa se face că toate cursele TAROM din 1, 2 și 3 ianuarie au înregistrat întârzieri.

Contractul respectiv s-a semnat pe o perioadă de 3 ani cu posibilitate de prelungire la 5 ani, a mai precizat jurnalistul.

TAROM angaja clientelă politică în plin proces de restructurare

Ștefan Etveș a mai susținut că instituțiile statului responsabile, între care Corpul de control al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), și Curtea de Conturi, ar trebui să descindă la TAROM și să verifice toate contractele.

Verificările la compania aeriană sunt cu atât mai necesare cu cât TAROM a trecut prin procese de restructurare în care au fost dați afară oameni, dar au fost și alte selecții și interviuri. Practic, „în plin proces de restructurare, TAROM a angajat clientelă politică”, a susținut Etveș.

În opinia sa, Corpul de control al ministrului Grindeanu ar trebui să verifice modul în care s-a încheiat contractul cu firma respectivă de catering, precum și cauzele care au dus la întârzierea curselor de la începutul anului.
Amintim că Mihăiță Ursu a mai fost director general al TAROM și în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”