Mihai Weber (PSD): „Toate termenele de închidere a capacității de producție pe bază de cărbune în momentul de față sunt total nerealiste”

Mihai Weber (PSD): Toate termenele de închidere a capacității de producție pe bază de cărbune în momentul de față sunt total nerealiste
Foto: flickr.com

Mihai Weber, președinte PSD Gorj, a lansat critici dure la adresa actualului ministru al Energiei, Sebastian Burduja. El precizează faptul că planul de restructurare a producției de energie pe bază de cărbune trebuie modificat, pentru că termenele de închidere a capacităților sunt nerealiste:

„Nu este un atac în mod direct. Pe mine mă interesează soarta unei unități economice care este vitală pentru Gorj dar și pentru România pentru că vorbim de peste 40.000 de familii care depind de această unitate economică, dar am văzut că vulnerabilitățile sistemului energetic.

Această producție de energie pe bază de cărbune, care este un pilon important al sistemului energetic național. De ani de zile tot insistăm ca planul de restructurare, ca și capitolul energie din PNRR să fie modificat. Toate acele termene de închidere a capacității de producție pe bază de cărbune în momentul de față sunt total nerealiste.

Noile grupuri care urmează să fie construite, grupuri verzi, parcuri fotovoltaice, grupurile pe gaze au deja o întârziere de peste doi ani de zile. Este un argument extremd e important, coroborat cuc e s-a întâmplat în ultima perioadă cu această secetă, caniculă prelungită, intrarea în avarie a reactorului de la Cernavodă scoate în evidență importanța acestei producții pe bază d ecărbune. Cărbunele în județul Gorj există pentru cel puțin 20 de ani de aici înainte. De aceea trebuie acordată o atenție deosebită acestei resurse energetice”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`