Mihai Mereuță, „țăranul” din filme, a fost tatăl unuia dintre cei mai bogați români

Mihai Mereuță, „țăranul” din filme, a fost tatăl unuia dintre cei mai bogați români
Foto: Pixabay

Mihai Mereuță a fost tatăl unuia dintre cei mai bogați români. Chiar dacă figura l-a predestinat, parcă, mai mult rolurilor de țărani, de oameni simpli, actorul care ar fi împlinit 99 de ani, pe 29 noiembrie, absolvise două facultăți, ba chiar și seminarul din Iași.

Mihai Mereuță a intrat în galeria marilor actori români, mai ales prin rolurile de țărani, de oameni simpli, după cum îi părea și chipul. Dar artistul a fost nu doar absolvent de două facultăți, ci și tatăl unuia dintre cei mai bogați români.

Mihai Mereuță s-a născut în localitatea Santa Mare, Botoșani, la 29 noiembrie 1924, într-o familie de țărani, fiind cel mai mare dintre nouă frați. A urmat primele clase primare în satul natal, apoi, a plecat la Iași, unde a făcut seminarul teologic.

Viitorul destin preoțesc s-a întrerupt brusc, după o primă slujbă, când a descoperit iubirea pentru teatru. Așa se face că băiatul simplu, de țărani, a absolvit Conservatorul de Artă Dramatică, dar și Facultatea de Litere și Filozofie.

Dar nu mulți știu că îndrăgitul actor a fost tatăl unuia dintre cei mai bogați români, Măriuca Talpeș, care, alături de soțul său, Florin Talpeș, este fondatoarea companiei Bitdefender, producător global de soluţii de securitate informatică și una dintre cele mai puternice companii de IT pornite în România.

Cine este Măriuca Talpeș, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`