Mihai Fifor îi găsește scuze operatorului de la 112: ‘Polițistul care i-a răspuns Alexandrei avea 3 apeluri în același timp’ (VIDEO)

Mihai Fifor îi găsește scuze operatorului de la 112: 'Polițistul care i-a răspuns Alexandrei avea 3 apeluri în același timp' (VIDEO)

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, găseşte circumstanţe atenuante pentru operatorul de la 112 care a răspuns la apelul Alexandrei. Operatorul 112 avea un alt apel important, un caz de violenţă domestică, a susținut Fifor. În plus, ministrul interimar al Internelor a anunţat că nu vrea trecerea 112 la MAI, cum se înţelesese iniţial din spusele sale, ci crearea unui nou dispecerat. Asta ar însemna că, în noul sistem operatorul STS, reprezentantul Ambulanţei, al SMURD-ului şi poliţistul să fie fizic în acelaşi centru.

BOMBĂ MONDENĂ! BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ DE DUPĂ GRATII! RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL

Mihai Fifor a precizat că operatorul STS care i-a răspuns Alexandrei avea la momentul respectiv trei apeluri în aşteptare, dintre care unul privind un caz de violenţă domestică, în care existau indicii că s-ar fi putut comite crimă.

„Acolo a fost o problemă că nu erau pe un loc, a durat până s-a făcut legătura cu dispecerul de la poliție, dispecerul de la poliție era unul singur, asta era o altă problemă, avea trei apeluri simultane, a răspuns Alexandrei, a stat de vorbă, am văzut cu toții în ce manieră a stat de vorbă, timp în care erau alte două apeluri în așteptare, unul dintre ele cu violență domestică, dar violență domestică unde avea indicii că se poate petrece o crimă. Dacă erau cu toții pe un loc poate că dispecerul de la Poliție anunța în timp util intervenția și nu aveam această sincopă. Vreau să fie pe un loc și STS și dispecerii de la celelalte servicii, pentru a câștiga timp fizic. În același loc. Asta înseamnă integrarea dispecerizării. Asta se va întâmpla în București, am spus că vom începe în București și până pe data de 8 august se va petrece acest lucru”, a declarat Fifor.

SCANDAL MONSTRU ÎNTRE ANDREEA MARIN ȘI CORNELIA CATANGA! S-AU CERTAT CA LA UȘA CORTULUI! DE LA CE A PORNIT RĂZBOIUL

După ce i-a găsit scuză operatorului de la 112, ministrul a explicat şi cum vrea să combată aceste hibe din sistemul de telecomunicaţii: vrea integrarea dispecerizării.

„Eu nu am spus să treacă 112 la MAI, eu am spus altceva și repet: am vorbit despre integrarea dispecerizării. Chiar în dimineața asta am avut o discuție destul de îndelungată cu Raed Arafat, am dat deja dispozițiile necesare, se va emite un ordin. Pentru București, pentru că începem cu Bucureștiul cu această integrare, vom avea pe același loc 112, vom avea Ambulanța, SMURD-ul, pompierii și ce lipsea din această arhitectură, lipsea Poliția. Cum, de ce nu s-a reușit această integrare până în momentul de față, nu vreau să comentez, cert este că prin ordinul meu lucrul acesta se va petrece până în 8 august, adică va veni și Poliția alături de structurile de care vorbeam, pentru a elimina orice fel de întârziere, orice fel de reacție întârziată”, a mai spus Mihai Fifor.

S-A TERMINAT! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL DUREROS! VIOREL LIS ȘI-A DAT OCHII PESTE CAP: ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`