Mihai Capră, MAI: 36 de localități sunt în continuare izolate. În Vrancea avem informații că se va instaura starea de alertă

Mihai Capră, MAI: 36 de localități sunt în continuare izolate. În Vrancea avem informații că se va instaura starea de alertă

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră, a declarat, duminică, la MAI, că 36 de localități sunt în continuare izolate, în timp de 16 nu au energie electrică.

Totodată, oficialul a declarat că există informații potrivit cărora în județul Vrancea se va instaura starea de alertă.
Dacă sunt îndeplinite condiţiile, instaurăm starea de alertă”, a spus Capră.

Potrivit lui Mihai Capră, în județele Vrancea și Buzău, numărul drumurilor județene blocate a scăzut. În prezent sunt 81 de drumuri judeţene blocate, trei drumuri naţionale închise şi 36 de localităţi izolate, dintre care 30 în judeţul Vrancea.

Localități izolate mai sunt 36, 4 la Buzău, 2 la Galați și 30 în Vrancea. În Vrancea, ISU a luat legătura cu primarii din comunele izolate și s-a oferit să le transfere lucrători de la ISU pentru a-i ajuta la deszăpezire, primarii au spus ca se descurcă cu forțele locale, ceea ce personal mă bucură, înseamnă că au conștientizat că trebuie să acționeze pe plan local. Oricum, oferta rămâne valabilă în caz că e nevoie de intervenție. În ceea ce privește energia electrică, mai avem 16 localități nealimentate”, a declarat oficialul.

Potrivit oficialului, sâmbătă seara la ora 21.00 erau 79 de drumuri judeţene blocate, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din judeţele Giurgiu şi Teleorman s-au închis trei drumuri naţionale şi astfel s-au blocat unele drumuri judeţene.

Totodată, 201 de persoane au fost transportate la spitale şi centre sociale. În ultimele ore au fost înregistrate trei decese – două în Argeş şi unul în Teleorman -, ajungându-se la un total al deceselor cauzate de hipotermie de 68.

Inspectoratul General de Aviaţie a transportat împreună cu reprezentanţii de la Crucea Roşie alimente în localitatea Ciorăşti, din Vrancea. Din cauza condiţiilor meteo, Mihai Capră a spus că nu se vor mai permite astfel de misiuni din Capitală, astfel că alimentele vor fi transportate cu un elicopter de la Iaşi.

Zeci de mii de oameni izolați

Embed: " />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`