Deserturile pot fi consumate și în timpul dietelor, chiar dacă ele conțin zahăr, există un mic secret pentru ca acestea să nu se transforme în kilograme nedorite.
Mihaela Bilic, medic nutritionist, a dezvăluit care sunt deserturile care nu îți pun silueta în pericol, dar și despre modul în care poți consuma alimente pe bază de zahăr fără a te îngrășa.
”Relația noastră cu zahărul este una speciala iar noi, doamnelor, datorită complexității emoționale, găsim în dulciuri o sursă de plăcere care nu trebuie neglijată.
Recunoașteți, nu are nicio legătură cu foamea, ne e poftă de ceva bun! Care sunt produsele care ne oferă satisfacție maximă cu un aport minim de calorii? Tot ce e cremos și pufos!
Pe primul loc în top vom pune înghețata. Nu aia plină de nuci, caramel și sos de ciocolată, ci o înghețată banală de vanilie sau cacao. Ce e bun la înghețată? Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult.
În realitate înghețata este expandată cu aer, volumul e de două ori mai mare decât greutatea, dacă o lasăm să se dezghețe veți vedea că rămâne doar jumătate de cutie.
Este un desert pe bază de lapte din care zahărul se absoarbe lent și are mai puține calorii decât orice prăjitură. Consistența ei cremoasă face bine la creier, stimulează zone speciale responsabile de plăcere… nu e de mirare că cea mai buna înghețată e la fundul cutiei, când a apucat să se dezghețe!
Tot cremos și tot nepericulos pentru siluetă este orice desert pe bază de lapte: orez cu lapte, gris cu lapte, budincă. Lactoza din lapte este un carbohidrat cu absorbție lentă care nu pune în pericol echilibrul glicemiei.
Este adevărat, nu are aceeași putere de îndulcire ca zahărul, însă merită să profităm de gustul dulce natural obținut din amestecul de lapte cu făinoase. Ideal ar fi să nu mai adăugăm zahărul din exterior. Folosiți scorțișoara, aduce o aromă specială și reglează și glicemia.