Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din de la noi din țară, iar sfaturile sale sunt adesea urmate sau discutate de fanii din mediul online sau din fața micului ecran. De curând, aceasta a făcut câteva dezvăluiri despre salata orientală și proprietățile sale.
Mihaela Bilic este de părere că salata orientală poate fi consumată foarte des, ba chiar merită să facă parte din meniurile restaurantelor. De asemenea, nutriționistul susține că rețeta poate fi reinterpretată în multe feluri.
„Nu uitați de salata orientală. Dacă ar trebui să consumăm mai des un preparat, salata orientală ar fi acela. Ar merita să fie introdusă inclusiv în meniurile din restaurante. De ce orientală?
Nimeni nu știe care îi sunt originile, dar părerea mea e că vine dinspre vest, nu din Orient. Cartoful e aliment de bază în țările germanice, asa cum sunt pastele la italieni si pâinea la francezi.
Salata orientală, în tradiția românească, are 4 ingrediente de bază: cartofi, ceapă, măsline și ou fiert. În funcție de gusturi și preferințe, tot salată orientală se numește și dacă are castraveti murați, legume proaspete, fasole verde sau gogoșari.
Ca «topping» se pot folosi bucățele de costiță prajită, șuncă, felii de cârnați/cremvurști, ton la conservă sau somon afumat. Și dressing-ul poate varia, de la clasica vinegretă cu ulei și oțet, la sos de iaurt, maioneză, pesto, remoulade”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.
Mihaela Bilic recomandă consumul de cartofi și de salată orientală care este una hrănitoare pentru corpul uman și pentru bacteriile benefice din intestin. Totodată, amidonul răcit și recristalizat din cartofi are efect prebiotic.
Cartoful are foarte puține calorii și niciun strop de gluten, a mai precizat aceasta.
„Nu cartoful îngrașă, ci grăsimea cu care îl «îmbogățim» și cantitatea în care îl consumăm. Puneți cartofi în ciorbe și tocănițe, mâncați salată orientală și piure, iar din când în când câte un cartof prăjit”, a mai spus medicul nutriționist.