Populația României cunoaște una dintre cele mai bruște rate de îmbătrânire. Totul pe fondul migrației și a prăbușirii natalității, în condițiile în care românii trăiesc în cele mai mici locuințe din Uniunea Europeană.
Asta reiese din cel mai recent raport emis de Biroul European de Statistica Eurostat.
Potrivit studiului, în perioadă 1994-2014, vârstă medie a populației din România a crescut cu 7 ani.
Creșterea vârstei medii a populației din țară noastră cu 7 ani în perioadă 1994-2014 a fost peste cea a uniunii europene, care a fost de 6 ani. Practic, vârstă medie a românilor a ajuns acum 40 de ani, 9 luni și două săptămâni, o imbătranire considerată galopantă.
Dintre vecinii noștri, doar Ungaria și Bulgaria au populații mai bătrane, în timp ce cele mai mari valori sunt în Germania și Italia.
Eurostat mai arată că populația României a avut cea mai mare scădere din Uniunea Europeană. în perioada 1994-2013 țara noastră a pierdut mai bine de 2 milioane de locuitori, ajungând la 19,9 milioane. Scăderea populației nu trebuie insă să fie o surpriză, dacă este să ținem cont de condițiile proaste în care locuiesc românii. Conform studiului european, românii trăiesc în cele mai mici locuințe din toată Uniunea Europeană. Suprafața medie a locuinței în mediul urban românesc este de 40 de metri pătrați, mult sub media europeană, de 90 mp în marile metropole și 100 mp în orașele mici. C
Chiar și bulgarii au case mai mari că ale noastre, media fiind de 70 de metri pătrați. În județul Brăila, peste 70 la sută dintre locuitori traiesc în locuințe mai mici de 50 de metri pătrati.
Studiul european mai arată că România este și țara cu cei mai mulți proprietari: 94,7% dintre casele din țara noastră sunt locuite de proprietarii lor, în timp ce media europeană este de 64,3%.