Microsoft trebuie să plătească 20 de milioane de dolari. Compania a fost amendată pentru colectarea ilegală a datelor copiilor care se jucau pe Xbox

Microsoft trebuie să plătească 20 de milioane de dolari. Compania a fost amendată pentru colectarea ilegală a datelor copiilor care se jucau pe Xbox
Sursa foto: unsplash

Microsoft a primit o amendă de 20 de milioane de dolari după ce s-a descoperit că a colectat ilegal datele copiilor care și-au făcut cont pentru a se juca pe Xbox.

Microsoft nu a obținut acordul părinților pentru colectarea datelor copiilor

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a ajuns, luni, la o înțelegere cu Microsoft, care include și protecția sporită a copiilor. Mai mult, compania nu a informat părinții referitor la politicile sale de colectare a datelor, informează Observator news.
FTC a transmis că a încălcat Legea privind protecția confidențialității online a copiilor și nu a obținut permisul părinților pentru a reține datelor copiilor sub 13 ani mai mult decât trebuia. Legea impune ca serviciile online și site-urile web dedicate copiilor să obțină consimtământul părinților și să-i informeze despre colectarea datelor personale ale copilului.

Utilizatorii Xbox trebuie să își creeze un cont pentru a utiliza anumite servicii, informațiile precum nume, adresa de e-mail, data nașterii sunt colectate ca parte a configurației. După obținerea datelor, precum numărul de telefon al copilului, Microsoft a cerut permisiunea unui părinte. Din 2015 până în 2020, compania a păstrat datele din contul configurat, chiar dacă părintele nu a finalizat procesul.
Compania nu a informat părinții referitor la toate datele pe care le colectează, inclusiv fotografia de profil a copilului.

Microsoft trebuie să își reface regulile privind siguranța copiilor

„Din păcate, nu am îndeplinit așteptările clienților și ne-am angajat să respectăm ordinul pentru a continua îmbunătățirea măsurilor noastre de siguranță. Credem că putem și ar trebui să facem mai mult și vom rămâne fermi în angajamentul nostru față de siguranță, confidențialitate și securitate pentru comunitatea noastră”, a scris Dave McCarthy de la Microsoft, într-o postare pe blogul Xbox.
Microsoft trebuie să instituie noi reguli de siguranță pentru copii, inclusiv un sistem de ștergere a datelor cu caracter personal după două săptămâni, dacă nu s-a obținut acordul părinților.
Ordinul trebuie aprobat de un judecător federal înainte de a intra în vigoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`