Deși ne aflăm în plin sezon al vacanțelor de vară, românii nu se pot bucura prea mult din cauza valului de scumpiri din ultima perioadă. Cum era de așteptat de creșterea prețurilor nu au scăpat nici micii, unul dintre cele mai populare produse culinare din România.
Mititeii sunt mai scumpi faţă de anul trecut chiar şi cu peste 50%.
Micii la Obor se vând acum cu 4 lei bucata. O chiflă este 1 leu iar paharul cu bere este 5 lei. Sunt preţuri mai mari faţă de anul trecut.
În 2021 de exemplu, în piaţa Obor, un mic costa 3 lei. În restaurante însă micii sunt mult mai scumpi: o porţie cu 3 mici şi cartofi ajunge să coste aproximativ 40 de lei, iar în supermaket, preţul ajunge la 20 de lei caserola.
Sezonul estival vine cu scumpiri majore. Preparatele pe care le consumăm și cu care ne răsfățăm pe litoral au devenit mai puțin accesibile. Oamenii trebuie să-și dubleze sau chiar să-și tripleze bugetul alocat vacanței. Se pare că litoralul românesc va deveni unul de lux și va concura cu mai multe stațiuni de lux din lume.
Românii și nu numai trebuie să scoată din buzunare sume imense de bani. Concediile devin și mai scumpe, iar mâncarea simplă se transformă în deliciu. Așadar, e greu de crezut dar o porție de hamsie costă 25 de lei/ 200 de grame (inclusiv mujdei).
Se poate însă și mai scump de atât. Un alt restaurant oferă hamsii prăjite cu 36 de lei/200 de grame. Prețurile sunt exorbitante, iar oamenii sunt bulversați de ceea ce se întâmplă pe litoralul românesc, notează Antena3.