„Mica Elveție” din România. Care este cea mai frumoasă stațiune de la noi din țară, ce este comparată cu un colț de rai

„Mica Elveție” din România. Care este cea mai frumoasă stațiune de la noi din țară, ce este comparată cu un colț de rai
Sursa foto: Freepik/Wirestock

Elveția este cunoscută pentru peisajele montane care îți taie răsuflarea, dar și noi, în România, avem locuri uimitoare, care așteaptă să fie descoperite. Există anumite zone mai puțin cunoscute de turiști, care par a fi desprinse din paradis.

Cheile Grădiștei, locul care este comparat cu peisajele din stațiunile elvețiene

Între satele Moeciu de Jos și Fundata se află un loc de poveste, Cheile Grădiștei, care încântă vizitatorii cu peisajele sale impresionante și versanții stâncoși. Se află la doar 30 de km de Brașov, iar acest loc uimitor oferă o atmosferă de pace și relaxare, potrivit știridecluj.ro. 

Pasionații de drumeții pot să se bucure de trasee montane sau să participe la activități tradiționale, precum cositul fânului.

Cât costă cazarea în această zonă de poveste

Cazarea în pensiunile din Resortul Fundata variază între 375 de lei pe noapte pentru o persoană și până la 540 de lei pentru un apartament. O cameră dublă matrimonială costă aproximativ 420 de lei pe noapte.

„Am fost pur și simplu fermecați de frumusețea locului. Peisajele sunt incredibile, cazarea a fost excelentă și trebuie să recunosc că ne amintește mult de peisajele elvețiene”. Avem și noi o „mică” Elveție, aici, la noi acasă”, a povestit un turist pentru stiridecluj.ro.

Ce obiective turistice sunt în zonă

În apropiere există mai multe obiective turistice, precum Parcul Național Piatra Craiului, unde poți face trasee, Prăpăstiile Zărneștilor și Cheile Moeciului. Turiștii pot vizita și rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioarei, Peștera cu Lilieci, Satul Șimea sau Barajul Pecineagu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`