„Mi se umflase fața, nu puteam să respir”. Ce a pățit o tânără care a nimerit la un fals medic stomatolog

„Mi se umflase fața, nu puteam să respir”. Ce a pățit o tânără care a nimerit la un fals medic stomatolog
Sursa foto simbol: Pixabay

Clinicile de apartament, cu preţuri tentante, pot ascunde probleme grave precum medici fără drept de practică sau materiale ieftine. Una dintre victimele unei astfel de clinici e Larisa. Ea a avut o urgență medicală în creierii nopții și a găsit cabinetul într-o scară de bloc din Berceni.

Ce a pățit Larisa după ce a mers la o clinică stomatologică „de apartament”

„Am ajuns la o clinică necunoscută de mine, unde am fost operată de o persoană care aparent nu avea dreptul să realizeze această operație. După, am avut complicații destul de mari. Mi se umflase fața, gâtul, pieptul, nu puteam să respir, nu puteam să îmi deschid sau să îmi închid gura”, a povestit Larisa, pentru Observator.

Procurorii au deschis un dosar penal pe numele falsului medic stomatolog.

În România funcționează peste 17.000 de cabinete stomatologice, din care mai bine de jumătate se află în apartamente de 30-40 de metri pătrați.

Problemele unor cabinetele stomatologice mici

Dar și altele pot fi problemele cabinetelor stomatologice „de apartament”.

„Nu își permit să își angajeze personal de recepție, sterilizare sau un personal auxiliar. Volumul de lucru în cabinetele micuțe de multe ori este mai mare, iar un singur medic este depășit. Se aglomerează lucrurile e posibil ca și de acolo să existe mici scăpări”, a explicat Denisa Tutunaru, medic stomatolog.

Într-o reacție scrisă, reprezentanții Colegiului Medicilor Stomatologi spun că nu ar trebui să existe nicio legătură între mărimea unui cabinet şi calitatea materialelor folosite: „Dimensiunea cabinetului nu este un factor decisiv în procesul de selecție al materialelor. Pentru un act medical de calitate, prețul materialelor nu trebuie să influențeze decizia medicală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`