METRO a introdus limitarea plăților cash. Clienții au fost anunțați prin mesaje despre noua ordonanță

METRO a introdus limitarea plăților cash. Clienții au fost anunțați prin mesaje despre noua ordonanță
Sursa Foto: Facebook/ METRO Romania

Premierul Marcel Ciolacu a făcut marți noi precizări despre limitarea plăţilor cash la 5.000 de lei. Potrivit acestuia, măsura nu va afecta cetăţenii, ci reprezintă un instrument de combatere a evaziunii fiscale.

Clienții METRO au primit mesaje cu limitarea plății cash

În urmă cu puțin timp, reţeaua de hipermarketuri Metro Cash & Carry Romania a trimis clienților persoane juridice mesaje în care îi informează despre noua ordonanță.

„Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, Legea nr.296/2023, începând din 11 noiembrie 2023, operațiunile de încasări și plăți în numerar în cadrul magazinelor fizice METRO vor fi limitate la valoarea de 2.000 RON (TVA inclus)/persoană juridică (CUI) pe zi”, se arată în mesajul Metro, notează stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu, despre limitarea plăților cash

Premierul Marcel Ciolacu a spus, într-o postare, pe Facebook, că măsura care limitează plățile cash îi va afecta doar pe cei care fac sau făceau evaziune fiscală, nu pe românii de rând.

“Oameni buni, nimeni nu vă ia cash-ul! Cash-ul nu dispare! Puteți avea cash în case cât doriți! Puteți plăti cu cash în continuare!

Singura măsură care s-a luat este pentru cei care făceau evaziune, adică mergeau cu sacoșa de bani și își cumpărau Ferrari. Nu mai merge așa ceva!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`