Metoda prin care o femeie din Călărași a fost păcălită cu 36.000 lei. Voia să cumpere acțiuni online

Metoda prin care o femeie din Călărași a fost păcălită cu 36.000 lei. Voia să cumpere acțiuni online
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O femeie în vârstă de 66 de ani din Călărași a fost păcălită cu 36.000 de lei prin metoda „investment scam”. Doi inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce primeau de la femeie un plic cu bani, scrie Agerpres.

Femeie din Călărași, păcălită cu 36.000 lei prin metoda „investment scam”

„La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie de 66 de ani din comuna Dor Mărunt cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni ce are ca mod de operare ‘investment scam’. (…) Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călăraşi, au stabilit că, la data de 27 iunie a.c., femeia de 66 de ani ar fi accesat un link al unei reclame privind cumpărarea de acţiuni, şi-ar fi introdus datele personale şi, la scurt timp, ar fi fost abordată de o persoană necunoscută, care i-ar fi spus că va fi contactată de un expert financiar. Ulterior, femeia ar fi fost contactată de o altă persoană, iar sub îndrumarea acesteia ar fi instalat o aplicaţie şi ar fi transferat din contul său bancar 1.000 de lei, bani ce ar fi reprezentat investiţia minimă”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Română.

Sub îndrumarea aceleiași persoane, femeia ar fi dat pe 1 iulie 18.000 de lei unei persoane necunoscute, care s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia.

Ulterior, pe 10 iulie, femeia a depus 15.000 de lei la un ATM Bitcoin, din București. Pe 12 iulie, din contul bancar al femeii „ar fi fost efectuate mai multe tranzacţii financiare, pe care nu le-ar fi recunoscut, în valoare de 3.000 de lei. Astfel, persoanei vătămate i-a fost cauzat un prejudiciu total de 36.000 de lei”, mai arată sursa citată.

Un bărbat de 62 de ani și o femeie de 35 de ani, din comuna Bezdead, Dâmbovița, au fost prinși în flagrant după ce ar fi primit de la femeia de 66 de ani o sumă de bani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`