Metoda prin care escrocii obțin foarte mulți bani de la românii care îşi caută chirie în această perioadă: „Un anunț foarte bun”

Metoda prin care escrocii obțin foarte mulți bani de la românii care îşi caută chirie în această perioadă: Un anunț foarte bun
Sursa Foto: Freepik

Mare atenție! În această perioadă studenții caută apartamente pentru a sta în chirie, dat fiind faptul că încep studiile, la facultăți.

Așa că mulţi proprietari de apartamente profită de naivitatea şi lipsa de informaţii a studenților şi le cer acestora mulți bani pentru chirie, deși condițiile poate nu sunt cine știe ce.

Ce țepe circulă în această perioadă în legătură cu diverse închirieri de locuințe

Iată ce țepe circulă în această perioadă.

Mulţi chiriaşi se plâng că apartamentele nu au condiţii minime, iar proprietarii nu investesc nimic. Țepele au ajuns la un cote maxime: unii escroci se dau drept proprietari de locuințe şi storc bani frumoşi de la tinerii de bună-credinţă.

„Până luna viitoare sunt în Germania. Îți pot păstra garsoniera, dar ca să nu îmi iau țeapă, vreau 200 de euro, un avans, prin transfer bancar”, a spus un proprietar, conform Observator.

„Un anunț foarte bun. Vorbiți pe Whatsapp cu proprietarul, proprietarul să vă spună să îi trimiteți 100-200 de euro avans ca să vă păstrez apartamentul. Dar el mai face asta cu 100 de oameni. Apoi peste o lună când se întoarce în țară nu mai dai de el, nu mai răspunde la niciun telefon, ia-l de unde nu e”, a explicat un agent imobiliar.

Ce recomandă specialiștii celor care își caută chirie

Specialiștii recomandă ca viitorii chiriași să nu plătească nimic înainte să vadă apartamentul și, în plus, trebuie să cereți nişte acte pentru a vă că imobilul chiar aparţine acelei persoane. După ce ați văzut apartamentul și v-ați convins că este cel potrivit, specialiștii recomandă să încheiați un contract în care să fie precizate obligațiile și beneficiile atât ale proprietarului, cât și ale chiriașului.

„Vezi un apartament foarte bun, poziție foarte bună, preț excelent. Și când suni… tocmai l-am închiriat, dar dacă vreți am altceva la fel de bun. Dar când ajungi acolo vezi că nu are nicio legătură cu celălalt anunț”, a mai adăugat agentul imobiliar.

Chiriile au explodat în Bucureşti şi Cluj

Luca, un student la Geografie, caută de două săptămâni un loc decent în care să se mute. Ofertele, însă, l-au îngrozit.

„Am văzut vreo cinci apartamente și doar unul a fost cât de cât ok. La unele nu mergeau multe electrocasnice, era murdar în ele… A zis că o să rezolve, o să rezolve, dar la câte erau stricate clar nu putea să le rezolve pe toate”, a spus Luca.

Chiriile au explodat în Bucureşti şi Cluj. Chiria medie pentru un apartament cu două camere este de 550 de euro. În Braşov, cu 500 de euro, iar în Constanţa, proprietarii cer în jur de 450 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`