Metoda folosită de doi hoți ca să intre în casele oamenilor. O victimă are 95 de ani

Metoda folosită de doi hoți ca să intre în casele oamenilor. O victimă are 95 de ani
Foto simbol: Pixabay

Doi hoți care obișnuiau să intre în apartamentele oamenilor sub pretextul că ar fi lucrători ai unei companii de gaze au fost prinși de polițiști, joi, în flagrant, după o tentativă de furt, potrivit Observatornews.ro.

Se dădeau drept angajați la gaze ca să intre în casele oamenilor

Aceștia au fost prinși, joi, după o tentativă de furt, și au blocat portierele mașinii în încercarea de a nu se lăsa imobilizați de polițiști.

„Astăzi, 3 octombrie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 17 Poliţie, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 5, dar şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiilor 18, 19, respectiv 24 Poliţie au prins în flagrant delict două persoane, în vârstă de 43, respectiv 46 de ani, imediat după ce ar fi săvârşit o infracţiune de tentativă la furt, la o adresă din Sectorul 5”, a declarat, joi, Poliția Capitalei.

În septembrie au furat din casa unei femei în vârstă de 95 de ani

În septembrie, cei doi furaseră 3.000 de lei din locuința unei femei în vârstă de 95 de ani, din București, unde intraseră cu același pretext

„În fapt, la data de 25 septembrie a.c., poliţistii din cadrul Secţiei 17 Poliţie au fost sesizaţi, cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 95 de ani, ar fi fost abordată de persoane necunoscute, care sub pretextul că sunt lucrători ai unei companii de gaze, ar fi pătruns în locuinţa acesteia, de unde ar fi sustras suma de 3.000 lei. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea faptei”, au precizat polițiștii.

Polițiștii spun că existau date și indicii că suspecții ar fi în Capitală, așa că au acționat pentru a-i depista.

„Astfel, astăzi, 3 octombrie 2024, în jurul orei 12.45, cei doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant delict, în Municipiul Bucureşti, imediat după comiterea unei infracţiuni de tentativă la furt. De asemenea, în momentul depistării, întrucât cei doi bărbaţi nu s-au conformat dispoziţiilor poliţistilor, blocând portierele autoturismului în care se aflau, poliţiştii au spart un geam al autoturismului, în vederea extragerii acestora”, a adăugat Poliția Capitalei.

Cei doi au fost imobilizați și duși la audieri, fiind cercetați pentru furt calificat și tentativă la furt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:18 - Marcel Ciolacu, întrebat despre deficit: Nu este o nenorocire, mai ales că 84% sunt bani puși în investiții; 2025-2026 e cea mai mare provocare în ceea ce privește investițiile pentru România (VIDEO)
22:12 - „E un mediu plăcut, în care vii cu drag”. În ce afacere a investit Ionuț 10.000 de euro
22:01 - Câți bani a plătit o turistă la o cafenea din Paris. Reacția internauților
21:51 - Marcel Ciolacu, de părere că informațiile privind miniterenul de golf de la vila de protocol din Neptun a Președintelui trebuie descretizate: „Vorbim de bani publici și este normal să știm cum s-au cheltuit” (VIDEO)
21:43 - Marcel Ciolacu a dezvăluit care este filmul său preferat, pe care îl recomandă și românilor: „Sunt de modă veche”
21:34 - 11 decese din cauza virusului Marburg în Rwanda. OMS avertizează că există risc de răspândire internațională / În Germania, două persoane aflate în izolare au fost testate negativ
21:31 - Ciocolata Dubai, produsă în România. Desertul care a devenit viral pe rețelele de socializare
21:19 - Despărțirea momentului. Mario Fresh și Alexia Eram și-au spus „adio”. Dezvăluiri despre separarea celor doi, în noua piesă a artistului
21:16 - Lucian Lungoci (PSD), despre Mircea Geoană: Pozează în povestea asta de independent și luptă împotriva partidelor politice, când el este, de fapt, produs politic (VIDEO)
21:14 - Boris Johnson a găsit un microfon ascuns în baie după o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, susține fostul premier britanic în noua sa carte