În Evul Mediu, femeile erau adesea considerate inferioare din punct de vedere social și li se acorda mai puține drepturi și privilegii în comparație cu bărbații. Totuși, în rândul femeilor din nobilime exista o oarecare îmbunătățire a statutului lor în comparație cu bărbații din clasele inferioare, cum ar fi țăranii.
La acea vreme, căsătoria era un moment crucial în viața unei femei, iar aceasta era adesea văzută ca un mijloc de consolidare a alianțelor politice sau sociale dintre familii.
În acele vremuri, ca și în prezent, întâlnim încă multe provocări în viața de cuplu. De exemplu, existau situații în care multe femei se simțeau geloase și credeau că partenerii lor le înșelau atunci când se întorceau acasă la o oră târzie. Cu toate că femeile erau adesea percepute ca fiind mai puțin înzestrate fizic și intelectual, ele au venit cu o idee inovatoare și, de asemenea, periculoasă, pentru a-și controla partenerii, scrie click.ro.
În Evul Mediu, într-o practică ciudată, femeile își pregăteau dimineața un mic dejun special pentru soții lor, care conținea o substanță inofensivă, dar neplăcută. Când bărbații se întorceau acasă noaptea târziu, erau tratați cu un antidot secret, fără să știe. Efectul substanței din micul dejun era că provoca dureri de cap, greață, dificultăți de respirație, depresie, durere și vărsături. Cu cât bărbatul era mai departe de casă, cu atât simptomele erau mai pronunțate. Cu toate acestea, atunci când li se administra antidotul, într-un mod discret, în câteva minute starea lor se îmbunătățea considerabil.
Putem spune că și bărbații au fost înșelați prin acest mic truc ingenios, deoarece credeau că despărțirea de casă le provoacă durere și depresie. Drept urmare, s-au apropiat mai mult de casele și soțiile lor, dedicând mai mult timp familiei.