Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă în 7 judeţe și unul galben în Bucureşti şi alte 15 judeţe (VIDEO, FOTO)

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă în 7 judeţe și unul galben în Bucureşti şi alte 15 judeţe (VIDEO, FOTO)
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de caniculă valabil miercuri, 14 august, în București și alte 15 județe și unul portocaliu, tot de caniculă, valabil tot miercuri în șapte județe.

Cod portocaliu de caniculă

Meteorologii au emis un cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat valabil azi în Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei.

„În Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 38…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24…25 de grade în Dealurile de Vest și vor caracteriza o noapte tropicală”, transmite ANM.

Sursa: ANM

Cod galben de caniculă

De asemenea, tot miercuri e valabil un cod galben de caniculă și disconfort termic în nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul, centrul și sudul Munteniei.

„În nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei și în vestul, centrul și sudul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală”, a mai transmis ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`