Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de ninsori și vijelii, până duminică. Zonele afectate de avertizările ANM

Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de ninsori și vijelii, până duminică. Zonele afectate de avertizările ANM
Sursa Foto: Freepik.com

Meteorologii au emis sâmbătă, 18 noiembrie, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, ce vizează cea mai mare parte a ţării.

Zonele afectate de avertizările ANM

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 18 noiembrie – ora 10:00, 19 noiembrie – ora 10:00, va fi în vigoare un Cod galben de cantităţi însemnate de precipitaţii, ninsori şi intensificări ale vântului.

În jumătatea estică a teritoriului şi la munte vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local de 25-35 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în sud-estul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă şi mixte în rest. Vor fi condiţii de polei.

De asemenea, ANM a mai precizat că vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze de 55-65 km/h. La munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 60-80 km/h.

Cod portocaliu de viscol

Codul portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m este valabil de sâmbătă, ora 14:00, până duminică, ora 10:00.

În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod portocaliu de vânt puternic

O avertizare cod portocaliu de vânt puternic a fost emisă și pentru intervalul 18 noiembrie, ora 18 – 19 noiembrie, ora 10.

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85-90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)