Meteorologii americani se confruntă cu amenințări cu moartea, în urma conspirațiilor despre uraganele Helene și MIlton

Meteorologii americani se confruntă cu amenințări cu moartea, în urma conspirațiilor despre uraganele Helene și MIlton
Sursa foto: Shutterstock

Meteorologii care urmăresc evoluția uraganului Milton au fost vizați de un potop de teorii ale conspirației conform cărora ar controla vremea și de hărțuiri și chiar amenințări cu moartea, pe fondul a ceea ce ei spun că este o creștere fără precedent a teoriilor conspirației, chiar dacă e cât se poate de real că două uragane majore au lovit SUA.

Mulți americani cred că meteorologii comandă furtunile

O serie de minciuni și amenințări s-au învârtit în cele două săptămâni de când uraganul Helene a străbătut șase state, provocând câteva sute de morți, urmate de apariția lui Milton în Florida miercuri.

Amploarea dezinformării, care a fost alimentată de Donald Trump și de adepții săi, a fost de așa natură încât a împiedicat capacitatea de a ajuta comunitățile afectate de uragan, potrivit șefei Agenției Federale pentru Managementul Urgențelor (Fema).

Katie Nickolaou, o meteoroloagă din Michigan, a spus că ea și colegii ei au suportat cea mai mare parte a acestor conspirații, primind mesaje care susțin că există uragane de categoria 6 (nu există), pe care meteorologii sau guvernul le creează și le dirijează sau că uraganele nu există și că oamenii de știință ar trebui să fie uciși și echipamentele radar să fie demolate.

„Nu am văzut niciodată o furtună care să strângă atât de multă dezinformare, tocmai am stins focare de informații greșite peste tot”, a spus Nickolaou.

O grămadă de oameni spun că am creat și condus uraganul, există oameni care presupun că noi controlăm vremea. A trebuit să subliniez că un uragan are energia a 10.000 de bombe nucleare și nu putem nici măcar spera că am putea să controlăm asta. Dar apoi s-a ajuns la o retorică mai violentă, mai ales cu oamenii care spun că cei care l-au creat pe Milton ar trebui să fie uciși.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:12 - Dana Rogoz, dezvăluiri despre sumele cheltuite în vacanță. Cât a plătit actrița pentru a închiria un scuter
17:11 - Lucian Bode, secretar general PNL: „Dezvoltarea județului Bihor are o amprentă liberală puternică”
17:10 - Lucian Bode: Sunt multe motive pentru care PNL are obligația să continue la guvernare și eu sunt convins că așa va fi. Anul 2022 rămâne an de referință pentru guvernarea României (VIDEO)
17:07 - Descoperirea șocantă a unei studente din Marea Britanie. Ce a găsit într-un colet de pe Shein: „Am crezut că este de jucărie, apoi s-a mișcat”
16:57 - Nicolae Ciucă, la inaugurarea variantei ocolitoare Beiuș: „Am fost parte a acestui demers de când eram prim-ministru”
16:52 - Un român stabilit de 20 de ani în Cipru vrea să se întoarcă acasă: „A fost paradis aici, acum vreau să mă întorc acasă”. Care este motivul
16:46 - Lucian Bode: Nu suntem de acord cu modul în care PSD încearcă direct sau indirect să acapareze cât mai multă putere în România, dacă se poate, toată puterea”/ „Povestea de la CCR ar trebui să dea de gândit multora de pe scena politică” (VIDEO)
16:26 - Marian Rasaliu (PSD), despre acuzațiile privind fraudarea alegerilor: „Trăim totuși într-o democrație consolidată” (VIDEO)
16:25 - Care sunt vaccinurile ce pot fi decontate de CNAS? Ce categorie de români pot obține gratuit vaccinul gripal și cel HPV
16:20 - Cum să dezvolți un mediu de încredere real într-o relație?