METEO: Cum va fi vremea în noaptea de Înviere şi prima zi de Paşte în fiecare regiune a ţării

METEO: Cum va fi vremea în noaptea de Înviere şi prima zi de Paşte în fiecare regiune a ţării

Chiar dacă nu ieşim din case tot vrem să fie vremea cât mai frumoasă. Din bătrâni se zicecă așa cum e vremea de Florii, va fi și de Paşte. Ținând cont de aceasta și de faptul că mercurul în termometre a urcat până la 24 de grade în weekend, vom avea o vreme deosebit de frumoasă în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște.

Potrivit meteorologilor luna aprilie este o lună reprezentantivă de primăvată, fenomenele specifice iernii nemaiavând putere de a se face respimțite.

Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară a aerului înregistrează un salt evident zi de zi.

Agenția Națională de Meteorologie anunță că în intervalul 18-19 aprilie sunt semne bune. Maxima zilei va urca până la 24 de grade, iar în noaptea de Înviere vremea va fi, de asemenea, frumoasă.

Mai exact, în noaptea de sâmbătă spre duminică, adică noaptea de Înviere, minimele la scara întregii țări vor fi cuprinse între 8 – 12 grade Celsius.

Vreme caldă în prima zi de Paște și în noaptea de Înviere, în România

În această săptămână, potrivit meteorologilor vremea va fi preponderent frumoasă. Vor exista, la mijlocul săptămânii, și câteva fenomene caracteristice anotimpului cald și anume descărcări electrice și averse de ploaie. Acestea se vor manifesta preponderent în zona montană. Ulterior, vremea va redeveni frumoasă pe tot cuprinsul țării, astfel că în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște, vremea va fi caldă.

Vremea în noaptea de Înviere pentru fiecare regiune în parte

În Banat sunt estimate valori maxime în medie de 21-23grade, iar minima nu va coborî sub 8 grade Celsius, potrivit informîrii Agenției Naționale de Meteorologie.

În Crișana, tendința va fi asemănătoare. Mercurul în termometre va urca până la 22grade, iar minimele nu vor coborî sub 8grade Celsius.

În Transilvania, oamenii se vor bucura, de asemenea, de temperaturi pozitive în noaptea de Înviere, iar în prima zi de Paște maxima va fi de 18-23de grade Celsius.

În Maramureș vremea va fi caldă pentru acestă perioadă, cu temperaturi maxime de 22de grade în ziua de Paște. În noaptea de Înviere, minimele nu vor coborî sub 6 grade Celsius.

În Moldova vrea în noaptea de Înviere vor fi 7-8 grade, iar în prima zi de Paște, mercurul în termomentre urcă până la 22de grade.

În Dobrogea va fi, de asemenea, o vreme plăcută, cu 17-20grade maxima în ziua de Paște, iar în noaptea de Înviere vor fi temperaturi pozitive, cu minima undeva la 6 grade Celsius.

În Muntenia va fi cel mai cald. Muntenii se vor bucura de 20 de grade în ziua de Paște, iar în noaptea de Înviere, temperatura u va coborî sub 7grade Celsius.

În Oltenia, temperaturile maxime vor fi la normalul perioadei: maxime de 18-20 grade și minime ce nu vor fi mai mici de 7 grade.

La munte, vremea va fi mai răcoroasă. Cu mici variații, la altitudini mai mari, maxima va fi de până la 12grade, iar temperatura minimă va fi aproape de pragul înghețului în noaptea de Înviere.

În București, vremea va fi deosebit de frumoasă în weekend-ul 18-19 aprili. Duminică, în ziua de Paște, vor fi cel puțin 20 de grade în termometre, iar vremea în noaptea de Înviere va fi și ea plăcută, normală pentru această perioadă, aproximativ 7-8 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`