Mesajul pe care un rector l-a transmis studenților la început de an universitar: „Nu vă limitați la conținutul de pe TikTok și Instagram”

Mesajul pe care un rector l-a transmis studenților la început de an universitar: „Nu vă limitați la conținutul de pe TikTok și Instagram”
Sursa foto: Freepik.com

Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), profesorul Sorin Radu, a înaintat un mesaj celor 15.000 de studenți în care i-a îndemnat să învețe să își facă un viitor și să nu se bazeze pe conținutul de pe TikTok și Instagram, conform Agerpres.

Ce mesaj le-a transmis rectorul Universității „Lucian Blaga” celor 15.000 de studenți

Acest mesaj a venit în condițiile în care Sibiu a fost declarat „cel mai instagramabil oraș al țării”.

„Sfatul meu ca rector este acela de a valorifica acest timp de aur pe care îl aveţi înainte şi de a rămâne atenţi la toate oportunităţile de studiu care vă apar în cale. Iar ca istoric, vă sfătuiesc să profitaţi din plin de şansa de a studia într-un oraş multicultural, aşa cum este Sibiul. Perfecţionaţi-vă cunoştinţele de limbi străine ca să puteţi avea acces la cercetarea internaţională şi nu vă limitaţi la vocabularul, la conţinutul de pe TikTok şi Instagram. Studenţia este şansa voastră de a umple cu conţinut propria viaţă, iar aceasta înseamnă responsabilitate individuală, curiozitate intelectuală şi gândire critică. Şi dacă tot am amintit de social media, Sibiul a fost declarat recent cel mai instagramabil oraş al ţării. Deci aţi fost inspiraţi în alegerea dumneavoastră”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu, la deschiderea anului universitar.

De asemenea, profesorul le-a spus studenților că ULBS este o universitate europeană, loc în care pot participa la schimburi academice internaționale.

„Sunt fericit să spun astăzi, în Piaţa Mare, locul în care, cu patru ani în urmă, a găzduit summitul european, că şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, este o universitate europeană. Apartenenţa la alianţa Forthem, alături de alte opt universităţi din ţări europene, ne dă şansa unor schimburi academice şi culturale fără precedent. Prezenţa noastră constantă în ultimii doi ani în clasamentele internaţionale ale universităţilor din întreaga lume confirmă faptul că am făcut paşi siguri şi sănătoşi în crearea unui mediu academic bazat pe meritocraţie”, a mai declarat rectorul ULBS.

În cadrul Universității sub peste 5.100 de studenți în anul I, printre care 30 de olimpici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`