Mesajul ministrului Florin Barbu, după acordul între Guvern, fermieri și transportatori: Au decis încetarea acțiunilor de protest. Așa cum am spus, numai dialogul este calea pentru rezolvarea problemelor

Mesajul ministrului Florin Barbu, după acordul între Guvern, fermieri și transportatori: Au decis încetarea acțiunilor de protest. Așa cum am spus, numai dialogul este calea pentru rezolvarea problemelor
Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a transmis un mesaj, după acordul semnat între premierul Marcel Ciolacu şi reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor privind încetarea protestelor.

Florin Barbu a precizat că dialogul este calea pentru rezolvarea problemelor.

„În urma acordului semnat, au decis încetarea acțiunilor de protest”

“Împreună cu premierul Marcel Ciolacu am avut o nouă întâlnire cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor care protestează la Afumați, iar în urma acordului semnat, aceștia au decis încetarea acțiunilor de protest, atât în București, cât și în teritoriu.

Acordul semnat prevede constituirea unui Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru problemele prezentate de fermieri și transportatori.

Așa cum am spus, numai dialogul este calea pentru rezolvarea problemelor și mă bucur că fermierii și transportatorii de la Afumați au înțeles că avem soluții pentru toate revendicările prezentate!”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Acord cu fermierii pentru încetarea protestelor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și reprezentanții fermierilor și transportatorilor au semnat vineri, la Palatul Victoria, un acord prin care încetează acțiunile de protest.

Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, să se constituie un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendicările protestatarilor.

Decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu privind înființarea acestui Comitet interministerial va fi publicată luni, 5 februarie, în Monitorul Oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`