Mesajul de Crăciun al Principesei Margareta: Sper ca tinerii români să aibă motive să se întoarcă acasă (VIDEO)

Mesajul de Crăciun al Principesei Margareta: Sper ca tinerii români să aibă motive să se întoarcă acasă (VIDEO)
Principesa Margaret, mesaj de Crăciun// Sursa Foto: Facebook

Principesa Margareta, custodele Coroanei Regale a României, a transmis un mesaj video de la Palatul Elisabete, cu prilejul Crăciunului.

Custodele a transmis condoleanțe celor care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei de COVID-19, dar a avut și un discurs plin de speranța unui viitor mai bun.

Fiica Regelui Mihai și-a exprimat dorința de reîntoarcere în țară a tinerilor români plecați peste graniță, dar și aprecierea față de militarii români și lucrătorii din sectorul privat care au întâmpinat dificultăți financiare în anul ce tocmai se încheie.

„Anul 2021 nu a fost uşor. Ca şi anul trecut, pandemia continuă să ne întunece viaţa. Oamenii simt exasperare, tristeţe şi descurajare.

Transmit condoleanţe tuturor celor care au pierdut rude, prieteni sau colegi. Şi eu am trecut prin doliu şi mâhnire. De aceea, înţeleg pe cei care au pierdut pe cineva drag.

Totuşi am încredere că vom vedea lumina de la capătul tunelului!

Acum, la sfârşit de an, gândul meu merge către cei în vârstă, pentru că ei au atât de mult de oferit societăţii (în special tinerilor), iar uneori vârsta lor este văzută ca o slăbiciune în loc să fie apreciată ca o comoară.

Graţie tinerilor români, am încredere în viitor. Avem o admirabilă generaţie nouă, bine educată şi specializată. Ei sunt plini de iniţiative şi de creativitate. Dar continuăm să avem o mare parte a lor în străinătate. Sper ca, nu foarte târziu, tinerii români să aibă motive să se întoarcă acasă.

Transmit admiraţia şi afecţiunea mea militarilor români, care fac cinste ţării şi familiilor lor!

Calde felicitări pentru sectorul privat, care în ciuda pandemiei şi a dificultăţilor politice şi administrative, a dovedit profesionalism, capacitate de a se adapta şi putere de a merge mai departe.

În 2021 am sărbătorit 140 de ani de la proclamarea Regatului României, când ţara noastră a devenit stat suveran şi independent. Iar în octombrie s-au împlinit 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai. Aduc mulţumiri tuturor celor care l-au comemorat pe tatăl meu.

Ca în fiecare an, Familia mea a încercat să promoveze economia, educaţia, responsabilitatea pentru mediul înconjurător, ştiinţa şi arta românească.

În ciuda pandemiei, am încercat să dăm încredere şi sprijin comunităţilor locale, prin munca noastră la Crucea Roşie, la Fundaţia Regală Margareta a României, prin organizaţiile cu patronaj regal şi prin proiectele Casei mele.

La ceas de cumpănă şi rătăcire în întreaga lume, sacrificiul Domnului Nostru Iisus şi iubirea sa pentru noi sunt un far luminos pentru fiecare. De Crăciun, purtăm în suflet pe toţi cei dragi, chiar dacă uneori nu putem fi împreună. Aceşti ani de suferinţă ne-au adus alături, în inimă şi cuget, pe toţi oamenii de pe pământ, indiferent de religia, limba sau originea lor.

Doresc tuturor românilor din ţară, din Republica Moldova şi celor departe de patrie şi de familie, la mulţi ani cu sănătate, speranţă şi pace sufletească!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Familie Regale a României.

Un nou membru în Familia Regală a României, în 2022

Fostul principe Nicolae și soția sa, Alina-Maria Binder au anunțat, în ajunului Sfântului Nicolae, că așteaptă cel de-al doilea copil.

„De multe ori, chiar și în perioadele dificile se întâmplă minuni. Pentru mine și Alina-Maria de Roumanie minunea este un nou membru al familiei”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook al lui Nicolae al României.

Bebelușul regal se va naște în primăvara anului 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său