Mesajele prietenelor Ioneliei, tânăra mamă a doi copii, ucisă chiar de soțul ei în Vrancea: „Treziți-vă femei, nu mai stați unde sunteți bătute, terorizate”

Mesajele prietenelor Ioneliei, tânăra mamă a doi copii, ucisă chiar de soțul ei în Vrancea: Treziți-vă femei, nu mai stați unde sunteți bătute, terorizate
sursă foto: captură Video

Prietenele tinerei în vârstă de 28 de ani, mamă a doi copii, care a fost ucisă cu sânge rece miercuri seara chiar de către soțul ei, în localitatea Nănești, județul Vrancea, au postat printre condoleanțe și câteva mesaje care arată că, din păcate, în România violența domestică este o infracțiune care nu este aproape niciodată pedepsită la timp.

Ionelia a încercat să scape de violența propriului său soț de mai multe ori. În 2023 a crescut numărul cazurilor de violență domestică în România

Nu aș fi vrut să scriu despre așa ceva, chiar de aici, din Nănești, Vrancea. Mi se pare îngrozitor, ceva de neimaginat. Nu cunoșteam familia, nu știu ce anume exact s-a întâmplat în trecutul celor doi soți dar am înțeles, din ce se mai vorbește prin sat și din postările unor oameni care o cunoșteau pe Ionelia, că femeia încercase să scape de violența soțului de foarte multă vreme.

N-a reușit, s-a întors la el încercând să-i mai dea o șansă și astfel, miercuri seara, bărbatul a ucis-o într-un acces de furie din cauza geloziei. Apoi soțul ar fi încercat să se sinucidă. Și toate astea s-au întâmplat de față cu cei doi copii, minori. Greu de imaginat ce o fi în sufletele lor de doar 6 și 12 ani.

În primele 4 luni ale anului 2023, polițiștii au emis 4.075 de ordine de protecție provizorii, 1.707 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecție de instanțele de judecată.

La nivel național, faptele penale în domeniul violenței domestice a crescut cu 6,7%, față de primele 4 luni ale anului 2022, de la 16.667 la 17.792 de fapte. Cea mai mare pondere în cadrul infracțiunilor o au „lovirea sau alte violențe” – 62% (10.894 de fapte).

Am să las aici mesajele prietenelor/celor care o cunoșteau pe Ionelia. Acestea trebuie să rămână scrise peste tot, poate cineva are nevoie de o încurajare să-și ia viața în mâini și să nu mai încerce să repare oameni și relații fără șanse.

„Aia e Gabi… într-un final trebuie să mor și eu de ceva… dar mai încerc măcar pentru cel mic”!

„Ionelia, fată blândă și mereu cu zâmbetul pe buze nu îmi vine să cred că nu mai ești!
Ai trecut prin atâtea și totuși încă sperai că o să fii fericită, îți doreai liniște pentru tine și copii tăi dar nu ai avut puterea să treci peste prejudecățile lumi și te-ai întors în iadul din care ai dorit să scapi…..ca mai apoi să îți găsești sfârșitul într-un mod atât de crunt!

Îți doreai să fii iubită și apreciată visai la un viitor fără certuri și bătăi…Dumnezeu ți-a dat și șansa asta dar tu ai renunțat să te mai gândești la tine și pentru copii tăi ai dorit să mai dai o șansă celui care azi îți este călău!

Nu pot uita ultima noastă întâlnire în care ți-am zis că, dacă nu pleci ăsta o să îți fie sfârșitul.. nu ai vrut să mă asculți și zâmbind mi-ai spus : ” Aia e Gabi…într-un final trebuie să mor și eu de ceva…dar mai încerc măcar pentru cel mic”!

Îmi povesteai calvarul cu durere în suflet dar …zâmbind pentru că spuneai mereu că asta ți-a mai rămas …
Atât de chinuită și prea puțin fericită dar mereu voioasă și râzând…asta ai fost tu până ieri…
Îmi pare atât de rău că nu ai avut puterea să lupți mai departe pentru liniștea și fericirea ta!

Ai fost judecată și mai puțin iubită și apreciată atunci când aveai cea mai mare nevoie..dar îți doresc ca măcar acum să îți găsești liniștea acolo unde ești…

Dumnezeu să te ierte suflet bun și să îți ofere calea iubirii și pacea sufletească de care aveai atâta nevoie, aici ți-a fost mai greu….acolo sus îmi doresc să îți fie mai bine…

Lacrimi și suspine vor fi la căpătâiul tău dar cele mai amare lacrimi vor fi ale copiilor tăi care nu meritau să treacă prin această durere!
Drumul către împărăția cerurilor să îți fie presărat de zâmbete draga mea, așa cum și tu ne zâmbeai chiar dacă doar tu îți știai durerea din suflet!” – scrie una dintre prietenele Ioneliei.

sursă foto: Facebook Ionelia Popescu

„Treziți-vă femei, nu mai stați unde sunteți bătute, terorizate, nu mai stați nici pentru un deget ridicat asupra voastră, uitați unde se poate ajunge, rămân copii nevinovați în urmă, familii îndurerate, prietenii și cunoștințe care ne iubesc …

Fiecare pe drumul lui, nu merită să ajungi să fii bătută, chinuită și mai ales omorâtă de niște nimicuri de oameni!
Fiecare din noi avem un viitor în față.

Ionelia Popescu este ce-l mai bun exemplu pentru noi, pentru a ne deschide ochii acolo unde nu suntem capabile să punem STOP VIOLENȚEI!
DUMNEZEU SĂ TE IERTE FATĂ FRUMOASĂ! – scrie o altă cunoștință.

„O fată așa tânără și mama a doi copii mici nu merita sa fie tratată așa.. dacă bărbatul vrea că femeia sa fie supusă și să asculte de el atunci și el trebuie să știe că este obligat să ii ofere respect, iubire să o ocrotească și să o facă să îl iubească și să îl respecte.

Dacă bărbatul nu face nimic din toate astea atunci femeia nu e obligată să facă ce vrea el… fata asta cu ceva timp în urmă muncea ziua program normal la un magazin apoi de la 2 noaptea la o brutărie până dimineața când iar se ducea la celălalt job, încerca să facă bani pentru copiii ei și cu siguranță săraca era epuizată, dar a avut ghinionul să stea cu un monstru, noi nu știm cu cine trăim în casă, omul se schimbă pe moment și depinde de situația în care este pus.

Dar să îți pierzi mințile și să omori e prea mult,dacă vezi că nu mai merge după ce ți-ai mai dat N șanse atunci pune punct și asta a fost. Nu bate, nu jigni, nu ucide, niște oameni s-au chinuit să îi dea viață, să crească un copil și să îl facă matur ca să îl omoare unu care crede că e stăpân pe viața soției că așa ne-au învățat pe noi bătrânii satului că femeia trebuie sa fie supusă bărbatului… uite că nu mai e așa, femeia e superioară din toate punctele de vedere!

De azi o să respect mai mult femeile pentru că oricât ar munci și orice ar face nu sunt apreciate și sunt mereu în pericol din cauza unor „super bărbați „!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`