Mesaj emoționant al salvamontiștilor după moartea celebrului alpinist Zsolt Torok: ‘A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune’

Mesaj emoționant al salvamontiștilor după moartea celebrului alpinist Zsolt Torok: ‘A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune’

Salvamontiștii au transmis un mesaj emoționant după moartea marelui alpisnist român Zsolt Torok, precizând că alpinismul românesc este mult mai sărac în urma acestei pierderi.

‘Crestele muntilor și alpinismul romanesc sunt mai sărace și mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai tarii, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont Romania, un OM… În munca noastră, încărcarea psihica este mare în fiecare situație în care intervenim, dar, sunt momente în care aceasta depășește și puterea noastră de înțelegere și de acceptarea a cruntei realități. Condoleante familiei și tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat și apreciat performantele. Ramas bun prieten drag!’, este mesajul care apare pe pagina de Facebook a Dispeceratului Național Salvamont.

Unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști din România,Zsolt Torok, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit mortîn zona Vârfului Negoiu, după ce a fost dat dispărut înMunţii Făgăraş.

Bărbatul a fost căutat, sâmbătă, de salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş, sprijiniţi de un elicopter al MAI, după ce soţia sa i-a anunţat dispariţia.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sibiu, salvamontiştii, împreună cu cei din Argeş şi cu jandarmi din cele două judeţe, au pornit în căutarea unui alpinist dispărut în Munţii Făgăraş, în zona Vârfului Negoiu.

Alpinistul român în vârstă de 45 de ani a fost localizat în zona Vârfului Negoiu şi se pare că este decedat. Se încearcă evacuarea pe calea aerului a acestuia şi în zonă sunt mai multe echipe Salvamont care încearcă să ajungă la locul accidentului”, au transmis reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Printre performanțele sale se numără escaladarea celor mai periculoase piscuri din Alpi și expediția spre Nanga Parbat din Himalaya.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`