Mesajul ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman, și a lui Donald Trump pentru români, cu ocazia Paștelui

Mesajul ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman, și a lui Donald Trump pentru români, cu ocazia Paștelui

Printre oficialii care au transmis mesaje către românii cu ocazia sărbătorilor pascale se numără și ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. Acesta a transmis, duminică, un mesaj din partea sa şi a preşedintelui Donald Trump, publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București.

„Paştele e o sărbătoare foarte importantă pentru milioane de oameni din lume. Simbolizează nu numai renaşterea, dar şi venitul primăverii. Din partea mea, dar şi a preşedintelui Trump, vă urăm un Paşte fericit!”, a spus Adrian Zuckerman într-un mesaj video pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

Mesajul ambasadorului SUA are loc în contextul în care, sâmbătă, MAE a salutat sprijinul Statelor Unite ale Americii acordat României în valoare de 800.000 de dolari, în contextul luptei împotriva pandemiei de COVID-19. Totodată, România a obținut un echipament de detecție de tipul RT-PCR, cu ajutorul SUA, oferit de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), și a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în țară de urgență materiale medicale esențiale.

“În condițiile în care comunitatea internațională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și demonstrează unitatea în fața provocărilor comune”, precizează MAE, în mesajul de mulțumire.

Ajutorul SUA oferit statelor care se confruntă cu COVID-19

Departamentul de Stat al SUA și Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) s-au angajat să ofere aproape 508 de milioane de dolari în domeniul asistenței medicale de urgență, umanitară și economică, pe lângă finanțarea pe care SUA deja o acordă organizațiilor non-guvernamentale multilaterale (ONG-uri) care ajută comunitățile din întreaga lume să facă față pandemiei.

Potrivit Departamentului de stat, această finanțare va sprijini activitățile critice pentru a controla răspândirea acestei boli, cum ar fi campanii rapide de informare în domeniul sănătății publice, apă și canalizare și prevenirea și controlul infecțiilor în unitățile de asistență medicală.

Mesajul transmis de Prințul Charles către români

Prințul Charles de Wales le-a transmis, la rândul său,sâmbătă seară, un mesaj românilor cu ocazia Paștelui, subliniind că mulți dintre cei care locuiesc în „Marea Britanie joacă un rol indispensabil în sistemul naţional de sănătate, în căminele de bătrâni şi în alte roluri cheie în această criză sanitară fără precedent.

De altfel, de-a lungul timpului, moștenitorul tronului britanic nu și-a ascuns apropierea sentimentală față de România, lucru confirmat și în decembrie 2019, când a avut câteva cuvinte emoționante cu ocazia marcării a 30 de ani de la Revoluția Română.

Prințul Charles a făcut acest gest, în contextul în care a fosttestat pozitiv pentru coronavirus, în 25 martie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`