Deși au trecut mulți ani de la căderea regimului comunist, românii rămân fascinați de aspecte intrigante din perioada respectivă. Un subiect de interes este viața personală a soților Ceaușescu, inclusiv detaliile despre mâncarea pe care o consumau în timpul sărbătorilor.
Nicolae Ceaușescu a fost președintele României între 1967 și 1989. Deși a trecut ceva vreme de la înlăturarea sa, interesul românilor de a afla detalii despre regimul său comunist persistă.
Cu ocazia sărbătorilor, meniul soților Ceaușescu era impresionant, conform shtiu.ro. Deși preferau produsele tradiționale românești, pe masa lor puteau apărea și elemente exotice, precum portocale sau banane, considerate luxoase în acele vremuri.
Soții Ceaușescu apreciau în mod deosebit preparatele tradiționale în timpul sărbătorilor. De exemplu, de Paște, se bucurau de ouă roșii, cozonac și friptură de miel, care era una dintre preferatele liderului comunist. În fiecare an, echipele care lucrau pentru Ceaușescu procurau cantități generoase de carne de miel. Cozonacul, atât în varianta tradițională, cât și cea cu cacao, rahat și stafide, erau deliciile preferate ale cuplului prezidențial.
Cuplul prezidențial se bucura de lux în timpul sărbătorilor, iar Nicolae și Elena Ceaușescu nu ezitau să se delecteze cu produse ce erau pentru majoritatea românilor extrem de rare în acele vremuri.