O elevă de la Liceul Gheorghe Lazăr din București a murit de meningită. Cursurile, suspendate vineri. Toți colegii de clasă ai tinerei, trecuți preventiv pe antibiotice

O elevă de la Liceul Gheorghe Lazăr din București a murit de meningită. Cursurile, suspendate vineri. Toți colegii de clasă ai tinerei, trecuți preventiv pe antibiotice
Foto: cnlazar.ro

UPDATE:Medicii au luat măsura preventivă ca toți colegii de clasă a elevei care a decedat să fie trecuți pe antibiotice. Această decizie a fost luată după ce s-a constatat că niciunul dintre ei nu era vaccinat împotriva meningitei. Acest vaccin nu face parte din schema obligatorie.

UPDATE:Eleva de clasa a XII-a infectată de cu meningită a murit în spital. Aceasta fusese internată de miercuri seară, dar a încetat din viață în ciuda eforturilor medicilor.

Un caz de meningită a fost descoperit în liceul Gheorghe Lazăr din Capitală. În acest context, DSP București a precizat că medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu și au demarat o anchetă epidemiologică, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, au fost luate primele măsuri în caz.

”În această dimineață (joi, n.r.), DSP București a primit o informare cu privire a unui caz de meningită meningococica fulminantă la Liceul Gheorghe Lazar.

Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu și au început ancheta epidemiologică. Au fost luate și primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacților și s-au luat exudate faringiene”, se precizează în comunicat.

Vineri va fi realizată dezinfecția în tot liceul pentru a preveni răspândirea virusului.

Contactat de B1.ro, un reprezentant al liceului a declarat că vineri cursurile vor fi suspendate pentru realizarea dezinfecției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul