Meleșcanu, întrebat dacă SIE are datoria să dea informații despre fapte de corupție ale unor români, realizate cu sprijinul unor firme străine: Datele se transmit automat. E obligația de a informa (VIDEO)

Meleșcanu, întrebat dacă SIE are datoria să dea informații despre fapte de corupție ale unor români, realizate cu sprijinul unor firme străine: Datele se transmit automat. E obligația de a informa (VIDEO)

Plângeri pe bandă rulantă la adresa Serviciului de Informații Externe, condus de Mihai Răzvan Ungureanu. După ce Laura Codruța Kovesi a declarat că SIE nu a furnizat procurorilor nici o notă informativă în ultimii trei ani, acum și procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, acuză că SIE nu a oferit informații cu privire la israelienii angajați ai firmei Black Cube, care au spionat-o pe șefa DNA. SIE a precizat însă că nu monitorizează cetăţenii români aflaţi în străinătate, practică pe care o numeşte specifică fostei Securităţi.

Întrebat în legătură cu reacția SIE în fața acuzațiilor Laurei Codruța Kovesi, Teodor Meleșcanu, fost șef al Serviciului, a declarat că aceasta i se pare una normală, dar nu crede că este normal ca instituțiile statului să-și rezolve problemele de comunicare prin intermediul presei.

”Reacția SIE este una absolut normală, determinată de prevederile legale ce reglementează activitatea SIE. Din punctul meu de vedere, sunt lucrurile ce trebuie avute în vedere. Singurul lucru care mă îngrijorează e că dialogul interinstituțional între structuri extrem de importante se poartă prin intermediul presei, nu prin contactele respective. E o chestiune îngrijorătoare și pare să devină o practică, fapt ce nu mi se pare normal.

Eu cred că orice problemă apare în relația dintre două structuri oficiale trebuie soluționată prin discuții directe cu partenerii pentru că toate colaborează la asigurarea stabilității, securității, ordinii juridice din stat”, a declarat Meleșcanu pentru B1 TV.

Întrebat dacă intra în atribuțiile SIE să ofere informații legate de fapte de corupție ale unor cetățeni români, realizate cu sprijinul unor firme străine, acesta a răspuns: ”în cazul în care erau asemenea informații, bineînțeles că se transmit automat. E obligația de a informa despre rezultatele unor activități în acest domeniu”.

Meleșcanu, despre scandalul Kovesi-SIE: Mă îngrijorează că dialogul interinstituțional se poartă prin intermediul presei

#DIRECT_ONE_md4n55#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie