Medicul Vlad Ciurea, secretul simplu pentru o sănătate optimă: „Recomand o linguriță de miere zilnic”

Medicul Vlad Ciurea, secretul simplu pentru o sănătate optimă: „Recomand o linguriță de miere zilnic”
Sursa Foto: Facebook/ Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

Unul dintre cei mai reputați neurochirurgi de la noi din țară susține că o linguriță de miere zilnic este sănătate curată pentru organism. Conform medicul Vlad Ciurea, acest produs natural este considerat un excelent stimulator pentru creier.

Recomandarea făcută de medicul Vlad Ciurea 

Nu doar gustul său plăcut este de remarcat ci și multele beneficii pe care le are. Mulți dintre noi o consumam cu lămâie când ne doare gâtul, pe post de îndulcitor sau chiar la micul dejun, pentru energia pe care ne-o furnizează pentru un start excelent al zilei.

„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită.

Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii.

Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit DCNews.

Care sunt beneficiile mierii

Aparent, antioxidanții din miere ar putea fi asociați cu un risc redus de boli de inimă. În plus, studiile sugerează că mierea de eucalipt sau mierea de citrice pot acționa împotriva tusei în cazul celor cu infecții ale căilor respiratorii superioare și tuse acută nocturnă.

De asemenea, aceasta ar putea ajuta la ameliorarea afecțiunilor tractului gastrointestinal, cum ar fi diareea asociată cu gastroenterita. Ea poate fi eficientă și ca parte a terapiei de rehidratare orală.

Pe de altă parte, studiile sugerează că mierea poate oferi beneficii antidepresive, anticonvulsivante și anti-anxietate. Unele studii au demonstrat că mierea ajută la prevenirea tulburărilor de memorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)