Medicul Valeriu Gheorghiță: “Nevoia vaccinării este mult peste capacitatea de producție a acestui vaccin COVID-19”

Medicul Valeriu Gheorghiță: “Nevoia vaccinării este mult peste capacitatea de producție a acestui vaccin COVID-19”
Foto: Facebook / Valeriu Gheorghita

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat vineri că în acest moment capacitatea de producție a vaccinului COVID-19 este depșită de cerere, motiv pentru care s-a ajuns la stabilirea unor categorii prioritare.

De asemenea, în prima categorie a fost selectat pentru imunizare personalul medical pentru că acesta asigură interfața directă cu pacienții COVID-19 iar ssiguranța lor sanitară este esențială:

“În momentul de față trebuie să înțelegem că nevoia vaccinării este mult peste capacitatea de producție a acestui vaccin. Cu siguranță că în perioada următoare a aprobării unui vaccin se va scala capacitatea de producție astfel încât să satisfacă această cerere fără precedent.

S-a plecat la un lucru cât se poate de evident, anume de a avea o asigurare a lucrătorilor din sistemul medical, ne dorim să avem un cadru cât se poate de sigur în unitățile medicale, pentru că medicii asistentele și tot personalul medical se află la interfața cu pacienții. Este important să avem această categorie asigurată din punctul de vedere al stării de sănătate, pentru a continua activitatea medicală și ulterior se adaugă celelalte categorii profesionale care desfășoară activități esențiale pentru buna desfășurare a societății. Este important să asigărăm siguranța celor care sunt la interfața directă cu persoanele infectate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`