Medicul Sorin Rugină, prima persoană vaccinată anti-COVID din Constanța: Nu am avut nicio reacţie, doar bucuria că m-am vaccinat

Medicul Sorin Rugină, prima persoană vaccinată anti-COVID din Constanța: Nu am avut nicio reacţie, doar bucuria că m-am vaccinat
Sursa foto: CT News

Campania de vaccinare a început și în celelalte orașe din țară. Prima persoană care s-a vaccinat la Constanţa împotriva Covid-19 a fost medicul primar Sorin Rugină de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Acesta a spuscă nu a avut emoţii şi nu a prezentat nicio reacţiedupă acest vaccin, potrivitCTNews.ro.

“Nu doare, pentru că s-au creat atâtea legende în jurul vaccinului şi reacţiilor adverse. Suntem abia a început. Le vom urmări. Eu nu am primit, pentru că eu trebuie să le distribui, fişa de reacţii adverse pe care fiecare, după ce trec cele 15 minute, când se întâmplă un posibil eveniment advers, să îl declare, pentru că ele se centralizează, tocmai pentru a avea o imagine de ansamblu asupra acestei campanii. Sunt posibile, aşa cum ştiţi, dar durere la locul înţepăturii, nu există. Tumefacţie, cefalee, stare de oboseală, febră, deci, reacţiile majore adverse care au îngrozit populaţia, se pare că pot apărea în etapa a doua. Au o frecvenţă mai mare de a apărea la revaccinare. Suntem pregătiţi.

Am avut emoţia că nu ştiam când debutăm. Ne tot pregătim de 3, 4 zile, am mai devansat orele. E important cum valorificăm dozele, cum le manipulăm”, spune prof. univ. dr. Sorin Rugină.

“Eu nu cred că sunt în afara antivacciniştilor convinşi, după realităţile care ne înconjoară, una e să fii împotriva vaccinării, în general, despre difterie, pentru că nu am mai cazuri de difterie, tocmai pentru că am vaccinat, şi alta e să ai dovada palpabilă că virusul este de necontrolat altfel. Toată lumea urmăreşte cifrele – numărul mare de pacienţi din Reanimare şi numărul deceselor. Colegii noştri sunt la faţa locului şi percep mai bine care este realitatea, deci, avem dovada certă că nu avem altă armă decât vaccinarea.

Misiunea noastră ne-o vom îndeplini cu brio astăzi. Şi celelalte spitale vor face la fel. Ideea este ca mesajele către comunitate să fie mult mai convingătoare şi oamenii să aibă încredere pentru că, încă o dată, nu facem decât o promovare profesională.

Aş fi foarte încântat ca foştii noştri pacienţi care poartă o recunoştinţă deosebită medicilor care i-au tratat, să continue să promoveze mesajul lor, mesajul meu ca decan de vârstă, către ceilalţi pentru că ei au trecut şi prin spital, o parte dintre ei au imunitate, dar acest vaccin nu va face decât să le crească gradul de imunitate şi din această perspectivă vom reuşi să încolţim virusul, o dată pentru cei care s-au imunizat şi cu imunizarea pe care o practicăm de acum, îi vom reduce aria de răspândire.

Vom fi învingători, pentru că fiinţa umană dovedeşte că are la dispoziţie arme eficiente, rezultat al cercetării ştiinţifice mondiale care a ajuns foarte departe. Vaccinologia este una dintre primele ştiinţe şi are tehnologii…această tehnologie este cea care a permis să se facă într-un timp scurt un număr foarte mare de doze, fără să conţină nicio particulă virală”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină.

„Nu am avut nicio reacţie, decât bucuria că am fost vaccinat şi ca să zic aşa, îngrijorarea că trebuie să coordonez această campanie, dar dincolo de emoţie, lucrurile vor merge normal cu personalul nostru care este bine pregătit, este conştient şi este motivat să se vaccineze”, a mai spus prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Acesta a spus că de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor fi imunizați în prima etapă 155 de medici, asistente şi infirmiere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025