Medicul Radu Țincu: „Trebuie să ne vaccinăm pentru că există riscul ca virusul să dezvolte mutații”

Medicul Radu Țincu: „Trebuie să ne vaccinăm pentru că există riscul ca virusul să dezvolte mutații”

Radu Țincu, medic primar la secția ATI de la spitalul Floreasca din Capitală, a precizat sâmbătă că refuzul populației de a se vaccina anti-COVID vine din pricina faptului că nu se cunosc momentan posibilele reacții adverse. Aceasta a mai atras totuși atenția că virusul poate dezvolta mutații, motiv în plus pentru a ne vaccina.

Medicul Radu Țincu, despre vaccinarea anti-coronavirus

„Trebuie să explicăm de ce s-a realizat acest vaccin într-o perioadă atât de scurtă. Din 1918, nu am mai avut o pandemie. Când toată lumea a fost pusă cu fundul în sus, prin faptul că s-a afectat întreaga ordine în societate, acest tip de modificare a vieții noastre normale a determinat și o presiune uriașă pe cercetători, înțelegând cu toții că este singura posibilitate de a opri această pandemie.

Avem suficientă experiență științifică în 2020 pentru a putea crea medicamente care să aibă un profil la distanță destul de bun. Pe cei care spun că nu se vaccinează pentru că nu știu ce efect va avea în timp, îi invităm să facă acest lucru cu noile alimente sau cu mașinile noi.Nu este un tip de gândire progresistă.

Dacă luăm chiar banalele medicamente folosite în mod uzual, aspirina, paracetamol, vom găsi reacții adverse extrem de importante și lumea le ia fără nicio problemă. Sunt scrise acolo, dar au apărut într-o proporție foarte mică”, a spus medicul în emisiunea ”Sănătatea la control” de la Realitatea Plus.

Medicul a recomandat vaccinarea anti-COVID și pentru că există riscul ca virusul să dezvolte mutații.
„Aceste sărbători vor fi oarecum diferite pentru că avem o pandemie. Chiar dacă vaccinul a fost aprobat, avem de respectat anumite măsuri sanitare.
În continuare va trebui să rămânem prudenți, vulnerabilitatea de a ne îmbolnăvi există. Trebuie să ne vaccinăm pentru că există riscul ca virusul să dezvolte mutații”, a mai transmis Radu Țincu.

Radu Țincu: „Dacă virusul va suferi o mutație, putem risca să nu mai fie eficient acest vaccin”

„Este evident că avem diferențe în ceea ce privește aderența la vaccinare. Este esențial ca să ajungem la un grad de aderență a populației de peste 65% – 70%, pentru că în absența acestei imunizări colective la o asemenea amploare, pandemia va continua. Dacă nu vom reuși să ajungem să obținem un grad de imunizare de 70% din populație, nu am realizat nimic, pandemia continuă și putem risca, dacă vreți, dincolo de efectul imediat al faptului că nu controlăm numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, dacă virusul va suferi o mutație, ceea ce poate să se întâmple în mod natural, să nu mai eficient acest vaccin. Trebuie să înțelegem cu toții că avem nevoie de o campanie de vaccinare de scurtă durată, intensă și care să cuprindă o proporție importantă a populației”, spunea Radu Țincu la începutul lunii decembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot