Medicul Radu Țincu, după decesele de la SAGA: Rar mai găsești un tânăr care să aibă o singură substanță identificată la examenul toxicologic. Fac anumite cocktailuri cu substanțe, iar ele pot fi fatale (VIDEO)
Medicul Radu Țincu a vorbit despre cazul persoanelor care au murit de supradoză la SAGA Festival, luni, la News Pass cu Laura Chiriac, și susține că în ultimii ani a observat că rar mai găsești un tânăr care să aibă o singură substanță identificată la examenul toxicologic.
Medicul Radu Țincu, pe B1 TV: Tinerii fac anumite cocktailuri cu substanțe, iar ele pot fi fatale
Întrebat în ce constă luptă tinerilor care încearcă să își revină după supradoze, atunci când astfel de evenimente nu se soldează cu un final tragic, el a explicat: „În primul rând, discutăm de două tipuri majore de substanțe. Unele care stimulează activitatea organismului, și aici avem cocaina, amfetamine, metamfetamine, cannabis. Această stimulare în exces atât a creierului, cât și a inimii poate produce o serie de reacții adverse, cum ar fi tulburări de ritm, activitatea cerebrală intensă, cu o energie inepuizabilă, fapt care îi face pe acești tineri să aibă o activitate fizică dincolo de limitele biologice ale organismului. Ajung cu hipertermie, cu temperaturi de peste 40 de grade, cu disfuncții musculare, fără să se hidrateze sau fără să se alimenteze perioade lungi de timp”.
„La polul opus sunt cei care folosesc substanțele deprimante ale sistemului nervos central. Aici intră alcoolul, sedativele, heroina sau alte opioide. Ei riscă stări de comă, stări de comă în care pot să ajungă în stop respirator prin inhibarea centrilor respiratori și să necesite intubație și ventilație mecanică. Acești pacienți care intră într-o stare de comă pot să sufere o complicație cauzată de vărsătură și de faptul că la nivelul plămânilor se aspiră această vărsătură”, a continuat medicul.
„Sunt foarte multe aspecte care pot să îi aducă pe tineri în secțiile de Terapie Intensivă după o supradoză. Din păcate, ce am observat în ultimii ani, faptul că rar mai găsești un tânăr care să aibă o singură substanță identificată la examenul toxicologic. De obicei, discutăm de amestecuri de substanțe, ceea ce ne arată că tinerii fac anumite cocktailuri cu substanțe, iar aceste cocktailuri pot fi fatale”, a mai spus Radu Țincu.