Medicul Radu Țincu, despre legalizarea drogurilor ușoare. „În unele state au scăzut spitalizările”

Medicul Radu Țincu, despre legalizarea drogurilor ușoare. „În unele state au scăzut spitalizările”
Foto: captură B1 TV

Drogurile de risc și mare risc au invadat România, țară care acum câțiva ani era doar ”de tranzit”. Acum, stupefiantele au ajuns până și în școli. Medicul toxicolog Radu Țincu a vorbit la Newsweek despre legalizarea acestora.

Tot mai mulți tineri din România ajung la spital după intoxicații grave cu droguri. Unii le consumă chiar și în școli. Procurorii DIICOT și Poliția au spart recent grupări impresionante de traficanți și consumatori în rândul cărora se aflau elevi și studenți.

Dar mai grav decât faptul că la noi în țară consumul este ilegal, este că multe astfel de substanțe stupefiante sunt atât de toxice încât ucid oameni.

În mai multe țări din întreaga lume a fost dezincriminat consumul de droguri într-o anumită măsură, inclusiv în Portugalia, Olanda, Cehia și urmează Germania. În SUA, consumul de marijuana este legal în unele state, dar este în continuare scos în afara legii la nivel federal.

Consultat de Newsweek, dr. Radu Țincu, medic primar în cadrul secţiei de Terapie Intensivă – Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, este de părere că în România, în primul rând ar fi nevoie mai întâi de o educație sanitară solidă, de o informare susținută a populației despre ce înseamnă consumul, ce conțin drogurile.

Mai multe detalii, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`