Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește răcelile la copii. Ce îi sfătuiește pe părinți să facă

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește răcelile la copii. Ce îi sfătuiește pe părinți să facă
Foto: Pixabey

Medicul Mihai Craiu a avertizat pe Facebook că răceala la preșcolari poate cauza până la 20 de zile de tuse. El sfătuiește părinții să fie răbdători și să evite medicamentele, care pot fi dăunătoare.

Mihai Craiu a subliniat că numeroase dintre medicamentele utilizate pentru tratarea răcelii și tusei la adulți nu sunt recomandate pentru copii sau, în unele cazuri, pot fi chiar interzise acestora, scrie G4media.ro.

Medicul Mihai Craiu avertizează împotriva medicamentelor pentru preșcolari

Nu se recomandă administrarea următoarelor medicamente preșcolarilor fără supraveghere medicală: Antitusive: dextrometorfan, codeină, expectorante: guaifenesin, descongestionante nazale: pseudoefedrină, fenilefrină, antihistaminice: bromfeniramin, clorfeniramin, difenhidramină.

„Practic – planul în fața copilului mic, preșcolar, cu tuse acută este simplu… Deși pare atât de enervantă, tusea trebuie tratată cu calm. Sunt indicate doar cu lichide multe (ceai cald cu miere, supă clară de pui, compot… de exemplu), desfundat bine nasul (spray cu apă de mare sau lavaj) și … RĂBDARE. Doctoriile, mai ales cele de adulți, sau cele de copii date în doze repetate, sunt cu certitudine inutile și uneori dăunătoare”, subliniază medicul pe pagina de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`