Medicul legist a decis: Bebelușul scufundat în cristelniță, la botez, a murit din cauza pneumoniei. Părinții vor acționa în instanță

Medicul legist a decis: Bebelușul scufundat în cristelniță, la botez, a murit din cauza pneumoniei. Părinții vor acționa în instanță
Foto: Pixabay

Cazul bebelușului decedat la Suceava, în urma slujbei de botez, după ce a fost scufundat în cristelniță de preot, a provocat ample dezbateri la nivel național. La câteva luni de la evenimentul nefericit petrecutla începutul anului, medicul legist a stabilit cauza morții.

Deși în luna februarie au apărut numeroase acuzații potrivit cărora bebelușul ar fi murit din cauza scufundării, verdictul medicului legist dă peste cap cazul. Potrivit raportului medico-legal, bebelușul s-a stinsdin cauza problemelor de sănătate deja existente. Printre acestea,penumoniainterstițială.

Mai exact, decesul „s-a datorat insuficienței cardio-respiratoriiacute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat”.

Cazul bebelușului mort după botez continuă în instanță

Revoltați de această decizie, părinții bebelușului au anunțat că vor da în judecată medicul care a realizat raportul.

Bebelușul care a decedat avea doar șase săptămâni când a făcut stop cardiac, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, într-o biserică din Suceava. Bebelușul a fost transportat de urgență la ATI, dar fără razultat.

Imediat după ce a fost confirmat decesul bebelușului, în societate a luat naștere o amplă dezbatere cu privire laritualul de botez. Au existat voci care au cerut modificarea acestuia, însă BOR nu s-a arătat încântată de acest lucru. Purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a prezentat o poziție categorică.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`