Medicul-erou de la Piatra Neamț, confirmat cu COVID-19, pentru a doua oară

Medicul-erou de la Piatra Neamț, confirmat cu COVID-19, pentru a doua oară

Medicul Cătălin Denciu, eroul tragediei de la Piatra Neamț, a fost confirmat cu COVID-19, pentru a doua oară. În luna aprilie, acesta a mai fost infectat cu noul coronavirus.

Medicul Cătălin Denciu, confirmat cu COVID-19

„Cătălin Denciu a fost transportat la un spital din Belgia după ce a suferit arsuri grave în jumătatea inferiară a corpului. Înainte de plecare i s-a făcut testul în urma căruia a fost confirmat poziiv cu noul coronavirus”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru într-o intervenție la Digi24.

Medicul-erou a mai fost infectat cu COVID-19, după ce şi-a revenit prima dată devenind donator de plasmă.

„Avem specialişti buni, cred că era puţin mai dificil, dar ne-am asigurat că există toate condiţiile şi ne-am asumat un transfer în Belgia”, a mai punctat Nelu Tătaru.

Medicul-erou, în stare gravă într-un spital din Belgia

Ministerul Sănătății a anunțat că starea de sănătatea mediculuiIoan Cătălin Denciu este în continuare una gravă. Medicul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Acesta a fosttransferat în cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid –Bruxelles.

‘„Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuua, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Medicul rănitîn incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost transportat la Iași în noaptea incendiului, de unde a fost preluat cu un avion militar și dus la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, înainte de transferat la la spitalul militar din Bruxelles.

În paralel, Consiliul Local Piatra Neamţ a decis acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare” medicului Ioan Cătălin Denciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`