Medicul Cristian Oancea: „De la petreceri, chefuri, botezuri, nunți sunt aceste infecții”

Medicul Cristian Oancea: „De la petreceri, chefuri, botezuri, nunți sunt aceste infecții”
Foto: opiniatimisoarei.ro

Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, pune creșterea numărului de infecții cu COVID-19 pe seama petrecerilor, chefurilor, botezurilor sau nunților.

Medicul Cristian Oancea: „Infecțiile cu COVID-19, cauzate de petreceri”

„Dacă am fi toți responsabili și solidari, de la 4.000 de cazuri pe zi o să vedeți că scădem brusc la 1.000. De la aceste petreceri, chefuri, botezuri, nunți, sunt aceste infecții, grupurile acestea de infecții. O parte din pacienți spun de transportul în comun, ne-au relatat de transportul în comun.

Foarte puțini pacienți, foarte puțini, ne-au relatat de infectare de la copii, semn că, la noi, în Timișoara, cel puțin, nu avem transmitere de la școală, pe linie familială. În rest, uitați-vă în spațiul public, la aceste mari manifestări, acolo ne duc”,a precizat managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” Timișoara.

Ludovic Orban: „Pe primul loc au fost evenimentele private”

PremierulLudovic Orbana vorbit duminică seară, pentru B1 TV, despreevoluția epidemieide coronavirus șinoi măsurice ar putea fi impuse pentru a limita răspândirea bolii.

Orban confirm declarațiile medicului Cristian Oancea, precizând că numărul mare de cazuri de COVID-19 sunt cauzate de nunți sau botezuri.

„Această creștere a numărului de cazuri afectează toată UE.Sunt țări unde evoluția numărului de cazuri a fost mai mare decât cea din România. Ea s-a datorat faptului că am luat decizii de reluare a unor activități. Pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea acestor evenimente de tip nunți, botezuri, mese festive. Deci am luat decizia ca pe o perioadă de 30 de zile, din data de 15 octombrie, să nu mai permitem.

Cer scuze față de cei care aveau programate nunți, botezuri. Pe de altă parte, trebuie să punem degetul pe rană: aici nu s-a respectat. Noi am stabilit clar: maxim 100 de persoane în spațiu deschis, maxim 50 în spațiu închis. Am avut controale efectuate în care am descoperit nunți de 300 – 400 de persoane.

Organizatorii de evenimente și de multe ori nuntașii au încălcat aceste reguli. Pe primul loc în ceea ce privește infectarea ca și cauză a fost participarea la aceste evenimente. Și eu am discutat cu persoane pozitive și toți mi-au spus că au participat la o nuntă sau la un botez”, a punctat premierul.

Bilanțul epidemiologic din România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că au fost depistate2.466 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național, astfel că numărul îmbolnăvirilor confirmate de pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la182.854.

Numărul total de decese legate de această boală infecțioasă a urcat la5.931, dintre care 59 în ultimele 24 de ore cuprinse în raportare, iar autoritățile au mai precizatcă până la acest moment 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internate757 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)