Medicul Alida Moise, directorul Spitalului Dimitrie Gerota: M-am vaccinat. Este o înțepătură banală. Sperăm ca lucrurile să poată fi controlate în viitorul apropiat (VIDEO)

Medicul Alida Moise, directorul Spitalului Dimitrie Gerota: M-am vaccinat. Este o înțepătură banală. Sperăm ca lucrurile să poată fi controlate în viitorul apropiat (VIDEO)

Vaccinarea anti-coronavirus a început luni dimineață la Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota din București. Directorul unității medicale, Alida Moise, medic primar ATI, a declarat după ce a fost vaccinată că acesta este un moment de speranță că epidemia de COVID-19 va fi controlată în viitprul apropiat.

Ce spune directorul Spitalului Gerota din București despre vaccinarea anti-COVID-19

Întrebată ce înseamnă pentru ea faptul că poate primi acest vaccin, Alida Moise a declarat: „Este împlinirea unei speranțe. Probabil cu toții, încă din perioada când eram aici în carantină, am sperat că într-o zi vaccinul acesta va fi gata, lucru care s-a întâmplat astăzi și m-am și vaccinat. Este o înțepătură banală, iar reacțiile adverese este încă prea devreme să le observăm. Nu m-a durut”.

De asemenea, întrebată ce le transmite celor care nu cred în eficiența acestui vaccin, aceasta a răspuns: ”Faptul că din colectivul nostru peste 70% și-au declarat intenția de a se vaccina înseamnă că noi avem încredere și speranță că vom reuși să punem capăt acestei epidemii. (…) În această perioadă (de la începutul pandemiei – n.r.) am simțit multă emoție, multă emoție negativă, multă teamă, multă incertitudine, prin boală am trecut singuri, că așa sunt condițiile de izolare, dar acum avem o speranță, a apărut vaccinul și sperăm ca lucrurile să poată fi controlate în viitorul apropiat”.

Potrivit altuimedic de la Spitalul Dimitrie Gerota, lista de programări pentru vaccinare este plină, luni urmând a fi vaccinate 65 de persoane. Imunizarea va continua și în zilele următoare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În luna martie, Spitalul Dimitrie Gerota a intrat în carantină după ce 22 de cadre medicale, printre care și managerul instituției, au fost testate pozitiv cu COVID-19. Focarul de la Spitalul Gerota a pornit de la un fost adjunct al Poliției Capitalei carea ascuns faptul că a fost înIsrael, internarea lui transformându-se astfel într-o sursă de infecție. La data de 1 aprilie 2020, Spitalul Prof. Dr. Dimitrie Gerotaa ieșit din carantină.

Vaccinarea se extinde pe tot teritoriul României începând de luni

De luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare pentru prima etapă a imunizării se va extinde pe tot teritoriul României, ceea ce înseamnă că peste 90% dintre cele 376 de centre de vaccinare vor intra în activitate luni, a transmis, duminică, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ”, se arată în comunicatul citat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`