Medicii, revoltați că pot fi acuzați de luare de mită, după ce Instanţa Supremă a decis că sunt funcționari publici: "Vor intra pe masa de operaţie cât să iasă la program. Şi vor opera cât e programul"

Publicat: 18 08. 2015, 08:06

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi au avut parte de o vizită surpriză din partea ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie.

Aceştia le-au explicat doctorilor ce riscă dacă vor mai primi bani sau alte atenţii de la pacienţi.

De partea cealaltă, medicii gălățeni sunt revoltaţi că Instanţa Supremă a decis să îi încadreze în categoria funcţionarilor publici şi că astfel pot fi acuzaţi de luare de mită.

Printre cadrele medicale nemulţumite de lecţiile primite se numără şi Daniela Ţuţa, soţia doctorului Dumitru Ţuţa, arestat la domiciliu după ce i-a cerut 1000 de lei unui pacient pentru a-l opera.

„De ce să vină să-mi spună mie? Eu nu sunt funcţionar public. Medicul dintotdeauna, cred că şi în ţara a treia, are profesie liberală. Eu nu pot să spun că am program 8-13. La ora 13 pacientul e deschis în sală, închid sala şi am plecat. Nu”, a spus Daniela Țulea, potrivit Digi 24.

„După părerea mea s-a făcut un abuz de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ne-a denumit funcţionari publici. Ca să categoriseşti o anumită profesie drept funcţionar public trebuie în primul rând să-i asiguri anumite drepturi, nu numai obligaţii”, a mai precizat aceasta.

Mulţi medici ameninţă că se vor comporta exact precum funcţionarii publici şi vor pleca de la muncă după cele 8 ore de program, chiar dacă ar însemna să îşi abandoneze pacienţii de masa de operaţie.

„Vor intra pe masa de operaţie cât să iasă la program. Şi vor opera cât este programul”, a precizat Paul Ichim, medic Spitalul Judeţean Galaţi