Medicii ortopezi de la Spitalul ”Marie Curie” din București au trimis o scrisoare managerului unității medicale și Comisiei de etică prin care și-au exprimat dezacordul vizavi de o eventuală revenire în spial a medicului Gheorghe Burnei. Asta după ce judecătorii au decis definitiv că acesta poate opera din nou în spitalele de stat, chiar dacă este judecat pentru mai multe infracțiuni de luare de mită.
"Ne exprimăm dezacordul de a colabora în vreun fel cu domnul Prof. Dr. Gheorghe Burnei și cu atât mai mult de a lucra sub îndrumarea acestuia. Considerăm că trăim într-un stat de drept în care actul de justiție trebuie respectat cu strictețe, în același timp ne îngrijorează profund consecințele pe care această hotărâre judecătorească le va avea asupra noastră și asupra secției în plan profesional, moral, de imagine și de adresabilitate", au transmis medicii ortopezi de la ”Marie Curie”, potrivit HotNews.
Aceștia reamintesc faptul că asupra lui Burnei planează ”suspiciuni rezonabile de malpraxis, experimente pe copii, practici medievale ”inovative” neregăsite în cărțile de specialitate internaționale”.
Medicii îl acuză pe Burnei și de faptul că a condus "discreționar" secția de Ortopedie a unității medicale: "toate resursele umane și materiale de care dispunea secția de ortopedie erau folosite aproape în exclusivitate pentru propriii pacienți, ceilalți medici neprimind spațiu în programul operator, acces la materiale și aparatură”.
În plus, Burnei este acuzat și că "și-a folosit autoritatea în sensul obstrucționării medicilor tineri în a efectua intervenții chirurgicale prin care să își poată confirma nivelul de performanță".
Medicii de la Spitalul ”Marie Curie” mai susțin în scrisoare că după ce Gheorghe Burnei a fost arestat, activitatea de la secția de ortopedie s-a deblocat: ”există o listă de așteptare care este respectată, programul operator este previzibil, au fost efectuate intervenții chirurgicale de înaltă performanță, durata medie de spitalizare a scăzut considerabil".