EXCLUSIV / Medicii nu l-au raportat pe Gheorghe Dincă deși conducea cu boli psihice. Medicul care a semnat: ‘Eu nu pot să vă dau nici un fel de informații’ (FOTO)

EXCLUSIV / Medicii nu l-au raportat pe Gheorghe Dincă deși conducea cu boli psihice. Medicul care a semnat: ‘Eu nu pot să vă dau nici un fel de informații’ (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

EXCLUSIV ONLINE//Gheorghe Dincă nu ar fi trebuit să aibă permis de conducere dacă medicii care l-au diagnosticat în urmă cu 9 ani l-ar fi raportat la poliție. Acesta a petrecut 11 zile la secția de psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina și deși a fost diagnosticat cu boli psihice grave a plecat din spital cu permisul de conducere încă valabil. Conform fișei medicale Gheorghe Dincă a fost diagnosticat cu „tulburări organice de personalitate și de comportament datorită unei boli, vătămări și disfuncții cerebrale. Tulburări mentale și de comportament datorate folosirii alcoolului, sindromul de dependență, sindrom amnezic, hepatită alcoolică”.

Actuala șefă a secției de psihiatrie este unul din medicii care au semnat fișa medicală a lui Dincă. Aceasta a refuzat să comenteze de ce nu a raportat la poliție faptul că un bolnav psihic are permis de conducere valid.

„Cred că există un delegat în ceea ce privește relația cu presa a spitalului, vă rog să luați legătura cu dumnealui. Eu nu pot să vă dau nici un fel de informații.”,a răspuns când a fost contactată telefonic Amalia Săndulescu șefa secției de psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina, pentru B1.ro.

Legea este extrem de clară în această privință, iar persoanele care suferă de afecțiuni psihice nu pot deține un permis de conducere valid.

„Persoanele cu tulburările mintale grave, congenitale sau dobândite ca urmare a unor afecţiuni, traume ori intervenţii neurochirurgicale, retard psihic sever sau problemele comportamentale grave datorate vârstei, dar şi tulburările grave ale capacităţii de judecată, comportament ori adaptabilitate nu pot obţine permisul de conducere.

De asemenea, persoanelor care consumă în mod regulat alcool nu li se eliberează permisul de conducere şi nici consumatorilor de droguri.”, se arată în Ordinul ministrului sănătății nr. 1.162/2010.

Gheorghe Dincă a fost internat la psihiatrie de 8 ori de-a lungul anilor atât la Slatina cât și la București.

Cu toate acestea, el nu a fost niciodată în atenția autorităților înainte de cumplita tragedie din Caracal în care autorițățile și-au dovedit incapacitatea de a interveni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`