Medicii din Galați, uimiți de o femeie de 100 de ani / Ce anume a dus la mirarea specialiștilor

Medicii din Galați, uimiți de o femeie de 100 de ani / Ce anume a dus la mirarea specialiștilor
Foto simbol: Pixabay

Medicii din Galați au rămas uimiți de starea de sănătate bună a unei femei de 100 de ani, care a fost operată cu succes la Secția de Ortopedie și traumatologie, de la Spitalul Județean din Galați. Specialiștii spun că femeia „nu are osteoporoză și are oasele neconforme vârstei”.

În urma unui accident casnic, bătrânica a ajuns la Spitalul Județean Galați, unde a primit diagnosticul de fractură de femur, luând decizia că trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale destul de dificile.

„Am ieșit din baie, m-am împiedicat și mi-am rupt piciorul. Așa am ajuns la spital”, a povestit femeia.

Femeia în vârstă de 100 de ani i-a uimit pe medici cu starea sa de sănătate

Intervenția chirurgicală a fost un adevărat succes, medicii descoperind că, în ciuda vârstei înaintate, femeia are o stare de sănătate bună.

„În secţia Clinică Ortopedie şi traumatologie a fost internată din 11.09.2023 o pacientă în vârstă de 100 de ani, împliniţi în data de 06.09.2023, cu diagnosticul fractură femur stâng în urma unui accident casnic. Pacienta a fost operată efectuându-se osteosinteza, fixarea fracturii cu placă specială şi şuruburi. În prezent, are o stare generală foarte bună şi va fi externată la domiciliu, urmând perioada de recuperare. De remarcat în cazul acestei paciente este că are o stare foarte bună, faptul că nu are osteoporoză şi are oasele neconforme vârstei. Pacienţii de această vârstă se întâlnesc foarte rar în evidenţele unităţii şi trăim un sentiment de satisfacţie şi bucurie astăzi, când pacienta părăseşte spitalul”, a declarat dr. Cristian Onișor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Galați, potrivit Adevărul.

Pentru că prezenta o stare de sănătate bună, bătrânica a fost externată marți, 19 septembrie. Ea trebuie să facă recuperare medicală, dar nu este speriată de acest lucru.

„Acum mă simt bine, ca om așa, dar să văd ce fac cu piciorul. Mi s-a spus că trebuie să fac rec Eu am fost casnică și am făcut mereu gimnastică, pe covor. Cum făceam la școală”, a spus femeia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`