Medicii de la Spitalul CF WITTING spun că unitatea nu este pregătită să primească pacienții COVID-19. Aceștia susțin cu nu au echipamente și nici epidemiologi (VIDEO)

Medicii de la Spitalul CF WITTING spun că unitatea nu este pregătită să primească pacienții COVID-19. Aceștia susțin cu nu au echipamente și nici epidemiologi (VIDEO)

Medicii de la spitalul CF WITTING din Capitală au ieșit în stradă, nemulțumiți că spitalul în care lucrează va fi nevoit să primească doar pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceștia acuză că nu au echipamente și că în spital nu există epidemiologi, astfel că nu pot trata pacienții cu COVID-19.

Mai mult decât atât, lipsa echipamentelor pare să nu fie singura problemă a medicilor de la spitalul CF WITTING. Aceștia afirmă și faptul că nu și-au primit sporurile promise.

Medicii cer demisia managerului de la CF WITTING

Medicii îi cer demisia managerului de la spitalul CF WITTING din Capitală. Aceștia acuză și că nu și-au primit sporurile promise de către premierul Ludovic Orban, celor aflați în linia întâi, în lupta cu coronavirusul.

Nu este prima dată când cadrele medicale de la spitaul WITTING din Capitală protestează față de decizia autorităților de a transforma spitalul în unitate suport COVID-19. În urmă cu o săptămână, angajații spitalului au trimis un memoriu autorităților sanitare, în care explicau că unitate nu poate funcționa ca suport covid.

Angajații au reclamat lipsa echipamentelor de protecție și faptul că unitatea medicală nu are medici epidemilogi. Cu toate acestea, managerul spitalului susține că unitatea este dotată și pregătită să trateze pacienții diagnosticați cu forme ușoare și medii de COVID-19.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că spitalul este pregătit

De aceeași părere este și premierul țării, Ludovic Orban, care susține că unitatea medicală este pregătită și poate funcționa ca spital COVID-19.

„Am luat decizia ca Spitalul WITTING să devină spital COVID-19. În spitalul WITTING există în curs de amenajare 12 locuri la terapie intensivă și aici vom crește numărul de locuri. Problema esențială pe care o avem este să nu rămână nicviun pacient care are nevoie să fie tratat la ATI fără posibilitatea tratării la terapie intensivă”, a explicat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”