Medicii care vor să lucreze și să se stabilească în satele din Bihor vor primi până la 1.000 de euro pe lună / De ce alte beneficii vor mai avea parte aceștia

Medicii care vor să lucreze și să se stabilească în satele din Bihor vor primi până la 1.000 de euro pe lună / De ce alte beneficii vor mai avea parte aceștia
Sursa: Freepik.com

Medicii de familie care vor să se stabilească în satele din Bihor ar putea să primească o subvenție lunară de până la 1.000 de euro, timp de câțiva ani, a anunțat joi, 21 decembrie, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Această decizie vine din dorința de a suplimenta serviciile de medicină primară în localitățile în care sunt insuficiente.

Acest proiect ar putea fi extins și la nivel național și în celelalte județe, susține șeful PNL Bihor, potrivit Bihoreanul.

Subvenții de până la 1.000 de euro și alte beneficii pentru medicii de familie care vor să se stabilească în mediul rural

Despre acest proiect, Bolojan a spus că este „un proiect bun, care poate fi extins și în alte județe”, adăugând că este propus de „domnul Țiplea și pe care l-am gândit în noiembrie și decembrie”.

CJ Bihor „va aloca în fiecare lună niște bonusuri financiare, pe o perioadă de 2-3 ani de zile pentru medicul care se duce acolo, în așa fel încât toate localitățile să aibă medic de familie sau, dacă sunt mai mari, să fie 2-3 medici”, pentru că există câteva comune în care nu este niciun medic de familie.

Medicilor care aleg să se se mute în mediul rural li se vor „garanta cabinet pus la punct și locuință de serviciu pusă la punct”, apartamente  și „alte elemente de sprijin financiar”.

Atunci când a fost întrebat când va fi pus în aplicare acest program, șeful PNL Bihor a spus că alături de CAS, DSP și Prefectura Bihor „semnăm acest protocol anul viitor, în primele zile din ianuarie, și imediat după aprobarea bugetului activăm acest mecanism”.

„Medicii de familie trebuie să fie motivați să meargă și în cătunele izolate, și în comunele mai mici, care nu oferă o pacientură bogată. Practic, ne-am propus ca în maximum doi ani fiecare bihorean să aibă acces la medicina de familie, indiferent unde locuiește. Este un proiect pilot, niciun alt județ nu și-a propus acest lucru”, a declarat inițiatorul acestui proiect, prefectul Dumitru Țiplea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)
21:33 - Drama românilor din Valencia, la o lună după ce furtuna a distrus tot. „Nu mă gândeam că în Spania nu primeşti ajutor imediat”
20:56 - Nicolae Ciucă: “Doar PNL poate sparge blatul toxic dintre PSD și AUR în turul I. Vă dau o veste, PSD va pierde încă o dată alegerile prezidențiale” / “Acest obiectiv a ajuns să fie obsesiv pentru ei” (VIDEO)
20:52 - Ciolacu: Am ajuns la Budapesta, unde vineri are loc o întâlnire decisivă pentru aderarea deplină a României la Schengen. Demersul nu e al vreunui partid anume, ci este al României
20:46 - Votarea va începe de vineri, în diaspora. Ce acte de identitate trebuie să aibă alegătorii la ei pentru a putea vota
20:33 - Nicolae Ciucă: „Viziunea mea de președinte cuprinde o nouă viziune cu privire la mediul rural”. Care sunt obiectivele pentru următorii ani: „Toate gospodăriile să aibă acces la apă până în anul 2028” (VIDEO)