Mandarinele nu doar că sunt extrem de gustoase, ci și extrem de benefice pentru sănătate. Deși sunt adesea asociate tradițional cu mesele festive, specialiștii recomandă un consum moderat al acestor fructe.
Conform recomandărilor medicilor, este important să nu combinăm anumite fructe cu unele produse, deoarece acest lucru poate afecta negativ starea noastră de sănătate. Nutriționistul Tatiana Meșteriakova a subliniat că este contraindicat să consumăm aceste fructe în asociere cu laptele, peștele, carnea și alcoolul.
În plus, expertul a subliniat că este contraindicat să combini citricele cu lapte, deoarece această asociere poate duce la creșterea formării de gaze, scrie Spynews.ro.
„Se consideră că este rău să combini fructele cu pește și carne. Combinația de carne și mandarine poate contribui la inițierea proceselor putrefactive în intestine”, a specificat Dr. Meșteriakova.
Cu toate acestea, medicul a subliniat că este recomandabil să evitați asocierea mandarinelor cu băuturile alcoolice, deoarece există un risc crescut de a declanșa o reacție alergică.
Totodată, se sugerează că mandarinele se pot consuma în combinație cu produse lactate fermentate, ierburi și legume fără amidon.