Medicii ATI de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Capitală au intrat în grevă spontană, pe fondul anchetei procurorilor privind decesele suspecte (FOTO, VIDEO)

Spitalul Sf. Pantelimon din București, 8 august 2024. Inquam Photos / George Călin

Managerul Spitalului Pantelimon, medicul Bogdan Socea, a declarat joi că a fost declanșată o grevă spontană a medicilor și asistentelor ATI, pe fondul anchetei procurorilor privind morțile suspecte. Până în prezent, doi medici ATI și o asistentă au fost reținuți pentru omor calificat și tentativă de omor:

“Medicii de anestezie și ATI care sunt în spital au hotărât să intre într-o grevă spontană și să nu dea anastezie la pacienții cronici sau programați. Asigură urgențele, garda, plus pacienții care sunt în terapie.

Au fost amânate la prima oră, 10 intervenții. Au spus că pregătesc o hârtie în care vor semna toți că își vor da demisia și din contractul cu gărzile  și din contractul cu spitalul. Va însemna un blocaj. Reclamă atitudinea și climatul în care lucrează”, a precizat Bogdan Socea.

“Eu dacă aș avea o problemă de sănătate, fiind medic aici, chirurg, în acest spital din 2001, la cum am văzut eu și am apreciat eu un coleg de pe altă specialitate de anestezie, eu repet dacă aș avea o problemă de sănătate m-aș lăsa fără nicio grijă în mâinile lor.

Sunt șocat! Mi-e greu să cred. Nu știu ce să zic, nu pot să comentez. Sigur că dacă cineva a greșit va plăti, cu siguranță!”, a mai precizat medicul.

În ceea ce privește ancheta internă care nu a descoperit nicio neregulă în legătură cu decesele de la ATI, Bogdan Socea precizează:

“Ancheta s-a făcut profesionist de către cinci medici de altă specialitate decât ATI, cinci medici cu renume din spital. Ancheta a vizat alte aspecte, aspecte medicale, procuratura are cu totul alte mijloace de probă. Ancheta nu a putut verifica acele injectomate, nu a putut descărca memoriile, medicii care au făcut parte din comisia internă nu au avut aceleași instrumente la dispoziție, evident.

Dozele trebuie trecute în foaia de observație. Ce s-a întâmplat punctual la acea foaie rămâne ca procuratura și justiția să își spună părerea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)